Burhan Sezgin CHP’den aday olacak...

AK Parti’den aday gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, CHP’ye geçti.

KİLİMLİ 12.02.2024 16:05:00 0
Burhan Sezgin CHP’den aday olacak...

AK Parti’den aday gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, CHP’ye geçti. CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un rozetini taktığı Burhan Sezgin, meclis üyelerinin de istifa edeceğini ve seçimleri yüzde 80 oy oranıyla kazanacağını iddia etti.

DURAL: “BURHAN SEZGİN ADAYIMIZ OLACAK”

Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Gelik Belde Belediye Başkanı Burhan Sezgin, AK Parti’den aday gösterilmeyince CHP’ye geçti. 

CHP İl Başkanı Devrim Dural, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan ve partililerin katıldığı törende Burhan Sezgin’e rozetini Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul taktı. 

CHP İl Başkanı Devrim Dural rozet takma töreni öncesinde yaptığı konuşmada, “İlk önce Sayın Gelik Belediye Başkanımız Burhan Sezgin'in partimize katılmaları dolayısıyla kendisine rozet takma töreninde  bulunacağız. Ben kısaca sizlere bilgi vermek istiyorum. Sayın  milletvekilimiz Eylem Ertuğrul da bizlerle beraber. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz da Ankara'da süreci takip ediyor. Bu akşam itibariyle de kendisi MYK ve Parti Meclis toplantısında Sayın Burhan Başkanımızın  adaylığı noktasında gerekli girişimleri Ankara'da yapacaklar. Eğer parti meclisi Uygun görürse kendisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak Gelik Beldesi Belediye Başkanı olarak açıklanacak. Biz Zonguldak'ta mümkün olan en fazla belediye sayısına ulaşmak istiyoruz. 25'te 25 iddiamız şu an için devam ediyor. Bu yapmış olduğumuz  uygulamada Sayın Başkanımızın da bizi takdir etmesi, bizimle beraber yol almak istemesi ve bizim için çok değerli bir süreç. Kendisi de daha önce 2014 senesinde kendisi bizlerin arasına katılmak istemiş Fakat nasip bugüneymiş diyelim. Kendisine baba evine geldiği için, baba evine geldiği için tekrardan hoş geldiniz diyorum. Kendisinin ikilik beldemizde yapmış olduğu çalışmaları takdir ediyoruz, farkındayız. Sosyal belediyecilik Anlamında bizim vizyonumuza uygun çalışmalar yaptığının da farkındayız. Bu çalışmaları bizim  vizyonumuzla düşüncelerimizle daha da ileriye getireceği noktasında en ufak bir şüphemiz yok. Kendisini tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

ERTUĞRUL: “HİÇ BİR BELEDİYEYİ KAYBETMEYECEĞİZ”

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul ise konuşmasında, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak'taki büyüyüşüne, ilerleyişine şahit olduğumuz bir günde daha birlikteyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman şunu söylüyoruz. Zonguldak'ta bütün ilçelerde ve beldelerde kazanmanın en güçlü adayı biziz. Mutlaka ve mutlaka sahip olduğumuz belediye sayısını koruyacağız ve bunun üzerine çıkıp sahip olduğumuz hiçbir belediyeyi kaybetmeyeceğiz. Ve yeni belediyeleri hem ilçelerde hem beldelerde bünyemize katacağız. Halkımızın daha büyük kesimini Cumhuriyet Halk Partili sosyal belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız. Yani şeffaf belediyecilik, ranttan uzak Belediyecilik, kaynakların yandaşlara değil, tüm vatandaşlara eşit şekilde dağıtıldığı, herkese dokunulan sadece oy veren insanlara değil, oy vermeyen insanlara da dokunulan, insanların bana oy verdiğiniz hizmet var, oy vermediğiniz hizmet yok diye edilmediği bir anlayışı temsil etmek üzere Zonguldak'ta. Cumhuriyet Halk Partili belediye sayısını kesinlikle artıracağız. Bugün de Gelik beldemizin başarılı belediye başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılıyor. Bunun onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de eminim ki 31 Mart Akşamından itibaren Gelik'te tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağı dalgalanmaya devam edecek. Ben bunun mutluluğu içerisindeyim. Bunun gururu içerisindeyim. Ve çok eminim ki Zonguldak'ta merkezde de belediyeyi alacağız. Kozlu'da da belediyeyi alacağız. Bütün ilçelerde ve beldelerde En güçlü aday biziz. En iddialı olan adaylar Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensubu adaylardır. Ve göreceksiniz biz bu seçimden Zonguldak'ta başarıyla çıkacağız” ifadelerini kullandı.

SEZGİN: “SEÇİMLERİ YÜZDE 80 OYLA KAZANACAĞIZ”

AK Parti'den istifa ederek CHP'ye katılan Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin'de konuşmasında, “Bu saatten sonra çünkü Cumhuriyet Halk Partili olduk artık. Çok evvelden bunları görüştük, konuştuk. Zaman zaman paylaşıyorduk. Bizim belediyelik olarak amacımız aslında halka, millete, devlete hizmet etmektir. Bugün buraya nasip oldu. Bugün burada başlayacağız inşallah. Temiz bir sayfa açacağız. Biz bu saatten sonra Cumhuriyet Halk Parti'nin bayrağı altında seçime gireceğiz. Allah'ın izniyle bu evvelden, bundan evvel yaptığımız hizmetlerin kat kat fazlasını yaparak utandırmadan partimizin bize destek veren arkadaşlarımızın,  gönüldaşlarımızı utandırmadan yüzümüzün akıyla inşallah  Mart seçimlerinde hem seçimi geçmiş  dönemde aldığımız oy oranının daha yüksek oy oranını hem partimize yakışır hem bizi destekleyen gruplara yakışır şekilde 1 Mayıs'ı bir Nisan'ı inşallah kucaklayacağız. Ben bu partide bana gönül açan, değer veren sahiplenen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Ben hepinizi sevgi ve saygımla selamlıyorum. İnşallah Allah utandırmasın diyorum.

Biz 2019 seçimlerinin yüzde 72 oyla aldık Şimdi bu hedefe yüzde 80'e çıkarmaya çalışacağım.  Bunu da başaracağıma inanıyorum. 

Yarın da Belediye Meclis üyelerim AK Parti istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacaklar” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul konuşmaların ardından Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin’e parti rozetini takarak, hayırlı olsun dileklerini iletti.

 


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

CHP’de Tolga Gören bombası...

1

Devrek’te dönüşüm enerjiyle başlayacak

2

Rektör Özölçer Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarına katıldı

3

ZBEÜ’li Topaloğlu ‘En İyi Doktora Tezi’ ödülü aldı

4

Maden ocağında göçük… 1 ölü, 1 yaralı…

5

Kozlu Fest için tüm önlemler alındı… Rahatsız etmeye değil, eğlendirmeye geliyorlar…