Erdem: Kimseye ambargo koymam...

ZGC Başkanı Derya Akbıyık kentte görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileriyle birlikte, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’i ziyaret etti.

ZONGULDAK 2.05.2024 15:20:00 0
Erdem: Kimseye ambargo koymam...

 

ZGC Başkanı Derya Akbıyık kentte görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileriyle birlikte, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Erdem; “Zonguldak’ın iki yakasını bir araya getireceğimi söylemiştim. Ancak biraz kaynak biriktirmemiz gerekecek. İsrafı önleyeceğim. Tablo kötü olabilir ama umutlarımız yemyeşil. Zonguldak’ta basının güçlü olması ve halkın gerçek bilgileri almasında sizler çok önemli bir görev addediyorsunuz. Asılsız haberlerde hassasiyet bekliyorum. Kimseye ambargo koymuyorum. Gönül ambargosu hariç. Boş tencere sonucu belirledi. Ben nezaketi hibe olarak yapmıyorum. Bizim belediyecilik anlamında sizlerin eleştirilerine açığım. Zonguldak’ın ortak akla ihtiyacı olduğu dönemde ben başkan oldum” dedi.

 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık ve ekibinin yanı sıra kentte görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileriyle birlikte, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’i ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Ziyarette, kentin güncel sorunları, sorunların çözümünde basının rolü hakkında konular ele alındı.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık ziyarette yaptığı konuşmada, basının toplumun sesi ve gözü olduğunu vurgulayarak, yerel yönetim ile işbirliği içinde olmanın önemine dikkat çekti.

ZGC Başkanı Akbıyık konuşmasının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e kentin tarihini anlatan bir kitap hediye etti.

“BELEDİYEYİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ise konuşmasında; “Biz bu seçim için zafer diye bahsetmiyoruz. Zafer düşmana karşı kazanılır. Sonuçtan tabii ki memnunuz. Zonguldak keşke 100 binin altına düşmeseydi. Zonguldak neden sürekli göç veriyor? Bu Zonguldak’ın ekonomik alanda bir sorunu. Yaklaşık üç aylık periyotta Zonguldak’ın iki yakasını bir araya getireceğimi söylemiştim. Ancak biraz kaynak biriktirmemiz gerekecek. İsrafı önleyeceğim. Tablo kötü olabilir ama umutlarımız yemyeşil. Zonguldak’ta basının güçlü olması ve halkın gerçek bilgileri almasında sizler çok önemli bir görev addediyorsunuz. Asılsız haberlerde hassasiyet bekliyorum. Kimseye ambargo koymuyorum. Gönül ambargosu hariç. Boş tencere sonucu belirledi. Ben nezaketi hibe olarak yapmıyorum. Bizim belediyecilik anlamında sizlerin eleştirilerine açığım. Zonguldak’ın ortak akla ihtiyacı olduğu dönemde ben başkan oldum” dedi.

“MEVCUT BORCU BEŞ YILDA ERİTECEĞİZ”

Zonguldak Belediyesi’nin 1 milyar 158 milyonluk borcuyla ilgili olarak sorulan soruya Başkan Erdem ise; olarak “Mali disiplin çok önemli, önümüzdeki beş yılda bu borcu eriteceğim. Alacaklarımızın tahsilatına başladık” karşılığını verdi.

Mevcut iktidar şayet CHP’li belediyeleri cezalandırırsa, ülke cezalandırılır. Biz; dürüst ve ilkeli bir yönetim sağlamalıyız. Vatandaşlarımız üstüne düşen görevi yaptı, sıra bizde” karşılığını verdi.

“LAVUAR ALANI ENDÜSTRİYEL MİRASTIR”

Lavuar Alanı’yla ilgilide konuşan Başkan Erdem; “Burası endüstriyel mirastır. Lavuar Alanı inşaatı devam etmeli. Zonguldak Belediyesi hiçbir zaman hiç bir yatırıma set koymaz. Ayrıca; Zonguldak’ta festival yapacağız ancak borç paçamızdan akarken geniş kapsamlı festival yapmamız zor. Yerel sanatçılarımızla festival yapmayı planlıyoruz” dedi.

“HALK OTOBÜSLERİNİ KENDİMİZ İŞLETMEK İSTİYORUZ”

Özel Halk Otobüsleri’nin mevcut durumu ve yapılan mazot desteğiyle ilgili de konuşan Başkan Erdem; “Zonguldak’ta toplu taşımacılık yapan Özel Halk Otobüsleri firmasına yapılan mazot desteği çok sürdürülebilir değil. Bu yüzden toplu taşıma sorununa kalıcı bir çözüm arıyoruz. Bizim gayemiz; Zonguldak Belediyesi olarak halk otobüslerini işleterek vatandaşlarımıza toplu taşıma hizmeti vermektir. Mevcut firma çok zor durumda. Kendilerine mazot deştiği de Haziran Ayı’na kadar devam edecek sonrasında ise yapacağımız program ve planlama doğrultusunda başımızın çaresine bakacağız” dedi. 


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

CHP’de Tolga Gören bombası...

1

Devrek’te dönüşüm enerjiyle başlayacak

2

Rektör Özölçer Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarına katıldı

3

ZBEÜ’li Topaloğlu ‘En İyi Doktora Tezi’ ödülü aldı

4

Maden ocağında göçük… 1 ölü, 1 yaralı…

5

Kozlu Fest için tüm önlemler alındı… Rahatsız etmeye değil, eğlendirmeye geliyorlar…