Kozlu çocuklarla cıvıl cıvıl oldu...

Kozlu çocuklarla cıvıl cıvıl oldu

KOZLU 23.04.2024 16:47:00 0
Kozlu çocuklarla cıvıl cıvıl oldu...

ÖZEL HABER…

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde de etkinliklerle kutlandı. Kozlu Adnan Taneri Stadyumundaki etkinlikler Saygı Duruşunun akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece ile Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci ilk olarak öğrenciler ile halkın bayramlarını kutladı.

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ise günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş

Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı

Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri Sevgili çocuklar,

Atatürk'ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmamanız gerekir: "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız.

Memleketi asıl aydınlığı boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."

Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, ive araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yapıcı eleştirilerde bulunabilen, günceli değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı unutmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir.

Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun.

Sevgili çocuklar; Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip olan Türk Milletinin geleceğisiniz.

Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor,

Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum"

Bu duygularla Türkiye Büyük Millet Meclisimizin

Kuruluş Yıl Dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Çocuk Bayramınızı kutluyor, 23 Nisan'ı siz sevgili çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler şiirlerini okurken, halk oyunları ve gösteri grupları ise birbirinden güzel gösterilerini sundular.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli tarafından ödülleri takdim edildi.

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci ayrıca gösteri yapan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

KAYNAK: GÜLSEHER CİNAL


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

CHP’de Tolga Gören bombası...

1

Özdemir: Pes etmek yok...

2

Kozlulu esnaf ve sanatkarlar, Başkan Dökmeci’yi kutladı...

3

CHP’li Akın ile Uzun, Dökmeci’ye başarılar diledi....

4

Dökmeci, iş insanlarını ağırladı...

5

TTK’ya alınacak 44 kişi için başvurular başladı...