TAMER KÜÇÜK


TEK ADAM’LARIN YANLIŞLARI…

TEK ADAM’LARIN YANLIŞLARI…


Geri kalmışlığın faturasını parlamenter sistemin yavaş işleyen bürokrasisine bağlayıp ondan vazgeçen tek adamcılar, 31 Mart’ta, yaptıklarının hata olduğunu anlamıştır umarım. Seçim yenilgisiyle sarsılan AKP, şimdi Tek adamın, kişisel tasarrufuyla kurumsala yansıttığı hatanın cezasını çekiyor… 

Her şeyi bilen adamın, her şeyi perişan edebilme olasılığını ve sorumluluk almadan işin içinden sıyrılabilme gücünü hep birlikte görmüş olduk. 

Partinin odağındaki tek seçicinin atadığı Ankara, İstanbul ve hatta Zonguldak belediye başkan adayları tam anlamıyla fiyasko yaşattı. 

Peki kim, kime hesap verecek? 

Lider, sorumluluğu alttakilere atacak, tek adam gücüyle emir erine çevirdiği teşkilatlara ceza kesilecektir. 

AKP mevcut il ve ilçe başkanlarıyla bir daha seçime girmeyecek, yerel siyasette kıyımlar mutlaka yaşanacak. Yakın gelecekte seçim görünmediği için şimdilik görevlerine devam edebilirler ama uzun sürmez.

CHP bir seçim öncesinde hesap sorulabilir teşkilat yapısıyla kocaman bir adım attı. Seçim yenilgisinde sorumlu tutulan Genel Başkanlarını kenara çekerek Özgür Özel’i genel başkan yapmışlardı. Aynı Özel liderlik gücünü kullanarak teşkilatı dinlemeyip partisini Hatay’da hezimet uğrattı. 

Bakalım Hatay’ın hesabını kim ödeyecek, Özel mi CHP mi? Yoksa en tehlikelisi mi olacak, sorun halının altına mı süpürülecek?

Göreceğiz… Zafer sarhoşluğu uzun süreceğe benziyor ya..

…..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i tebrik etmek istiyorum. Cumhurbaşkanı adaylığı için Yavaş ve İmamoğlu ısrarının haklılığı ayan beyan ortaya çıktı.

Bugün siyasi umut olarak orta yerde duran iki ismin, kısa süre önce başkana sadakat hastalığıyla yanlışı doğru sayıp kapı kulu olmayı tercih etmişler aday olamamalarıydı… 

Sadakatin başkana değil millete olması gerektiğini bilememişlerdi!

……

Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşanan saha olaylarından sonra TFF cezaları tedbirsiz olarak açıkladı.

Sahaya giren ve güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen bir taraftara Fenerbahçeli futbolcuların saldırmasıyla kontrolden çıkan olaylar kamuoyunun gündemini daha uzun süre meşgul eder. Çalan her zamanki gibi karlı çıkar.

Olayların fitili Fenerbahçe Pendik maçında alevlendiğinde kıyamet görmezden gelindi. Fenerbahçe takım kaptanı maçın ilk yarısının sonunda hakemi taraftarları işaret ederek “buradan çıkamazsın” diye tehdit ettiğinde sesi çıkmayanlar; tehdit edilmeye ne kadar müsait olduklarını, edildiklerinde boyun eğeceklerini zaten göstermişlerdi.

Ayrıca, Fenerbahçe, kaptanıyla seyircileri provakate etmekten çekinmeyeceklerini açıkça beyan etmiş oluyordu. Herkes sustu, kafasını kuma gömdü… 

Ali Koç… Beyanları ne kadar ciddiye alınır bilmiyorum ama… 2012’de sahaya giren yüzlerce taraftardan kaçı gözaltına alındı.

Trabzon’da yaşananlarla mukayese edilemeyecek olaylarda Fenerbahçe forması giymiş teröristler benzin istasyonunda polis araçlarını yakıldığında ligden çekilmeyi hiç düşünmüş müydü?