Zonguldak'ın Kozlu İlçe Belediye Meclisi, Başkan Altuğ Dökmeci'nin başkanlığında Aralık 2025 dönemi ilk birleşiminde İhsaniye Mahallesi ile Yahma Mahallesi'nin sınırlarının güncellenmesine ilişkin teklifi görüştü.
Başkan Altuğ Dökmeci imzasıyla meclise sunulan teklif dosyasında, 02.09.2025 tarihli ve E-45779482-305.99-13440797 sayılı yazı ile 23.10.2023 tarihli ve 32518525-299-5967 sayılı yazının incelendiği belirtildi.
İlgi (a) yazı ve eklerinde yer alan bilgiler doğrultusunda, söz konusu alanın İhsaniye Mahallesi sınırları içinde kaldığının anlaşıldığı ifade edildi. Ayrıca ilgi (b) yazıda, Yahma Mahallesi'ne bağlı Yahma yerleşim yerinin Belediyeden ayrılarak "Yahma" adıyla köy statüsüne dönüştürülmesi talebinin bulunduğu aktarıldı.
Teklif metninde, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9. maddesinde yer alan "Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur." hükmüne de vurgu yapılarak, hazırlanan mahalle sınır krokisinin mecliste değerlendirilmesi istendi.
Görüşmelerin ardından teklif, oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.