Tarih: 18.02.2026 12:01

Kozlu’da 1,5 yıldır bitmeyen çile… “Islah” dediler, çamura mahkum ettiler…

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi'nde yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan dere ıslah çalışması, vatandaş için adeta çileye dönüştü. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından müteahhit firma aracılığıyla başlatılan çalışma, mahalle sakinlerini çamur ve moloz yığınlarıyla baş başa bıraktı.

Dere kenarlarına duvarların çekilmesinin ardından ulaşım için yapılan demir köprünün hem aşırı yüksek olması hem de bağlantı yollarının çamur içinde bırakılması, özellikle Martı Sokak sakinlerini isyan ettirdi. İddiaya göre güzergâh aylardır moloz yığınlarıyla dolu, zemin ise adeta balçık tarlasını andırıyor.

Mahalle halkı, başta DSİ olmak üzere ilgili kurumlara defalarca başvuru yaptıklarını ancak hiçbir somut adım atılmadığını belirterek sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Sabah işe giderken, akşam evimize dönerken çamur deryasından geçiyoruz. Yaşlılarımız var, hastalarımız var. Bu yol nasıl kullanılacak? Mübarek Ramazan ayı başlıyor; yaşlılarımız teravih namazına bu yüksek köprüden mi çıkacak, yoksa çamurun içinden mi geçecek?" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Mahalle sakinleri ayrıca Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na da çağrıda bulunarak, "Sayın Valimiz gelsin, halimizi yerinde görsün" ifadelerini kullandı.

"Islah" çalışması olarak başlatılan projenin, aradan geçen 1,5 yıla rağmen tamamlanmaması ve mahallelinin günlük yaşamını zorlaştırması tepki çekmeye devam ediyor. Vatandaşlar, DSİ yetkililerine seslenerek yarım bırakılan çalışmanın bir an önce tamamlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —