Menü Zonguldak Son Dakika Haberleri | Kozlu Son Dakika Haberleri, Tüm Haberler,
Tarih: 23.03.2026 14:57
Kozlu’da heyelan… Kayalar yola devrildi…

Kozlu’da heyelan… Kayalar yola devrildi…

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde meydana gelen heyelan korku dolu anlara neden oldu. Ilıksu mevkiinde yamaçtan kopan dev kayalar karayoluna devrilirken, olay sırasında yolda herhangi bir aracın bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi.

Edinilen bilgilere göre, Ilıksu mevkiinde yolun üst kısmında bulunan büyük kaya kütleleri, henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen heyelan sonucu yerinden koparak karayoluna sürüklendi. Büyük bir gürültüyle yola düşen kayalar, ulaşımı aksattı. Olayın ardından bölgeden geçen vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, heyelan riski bulunan alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Karayolunun heyelanın etkilediği bölümü emniyet şeridi ile kapatılırken, trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.

Ekipler, yola devrilen kaya parçalarının kaldırılması ve yolun yeniden güvenli hale getirilmesi için çalışma başlattı. Olası yeni kaya düşmelerine karşı çevrede incelemelerde bulunan ekipler, riskli alanları belirleyerek gerekli tedbirlerin alınması için çalışma yürüttü.

Yetkililer, özellikle heyelan riski taşıyan bölgelerde sürücülerin daha dikkatli olmaları ve uyarı levhalarına riayet etmeleri gerektiğini vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —