19 Eylül Gaziler Günü, Kozlu’da törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Kozlu’da törenle kutlandı

KOZLU 19.09.2024 10:59:00 0
19 Eylül Gaziler Günü, Kozlu’da törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde de törenle kutlandı. 

Kozlu Belediyesi Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Kaymakam Hüseyin Ece, Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci ve Gaziler çelenk sundu. Saygı duruşunun akabinde, İstiklal Marşımız söylendi.

Törene; Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece ve Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’nin yanı sıra; AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ali Duyar, CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, MHP Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Fatih Durukan, Kozlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdulkadir Özdemir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kozlu Belediye Meclis Üyeleri, askeri erkan, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Fikri Koca yaptı.

Gazi Koca konuşmasında; “Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi’nde kazanılan emsalsiz zaferin anısına, zaferin mimarı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşallik’ rütbesi tevcih edilmiştir.

19 Eylül Savaş Meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan; fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür.

Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz Milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır.

Unutmayınız ki, şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarınız. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Bahçeşehir Koleji 8/B sınıfı öğrencisi Abdullah Tahsin Ersan’ın ‘Gaziler Günü’ şiirini okumasının ardından, Atatürk Anıtı’ndaki tören sona erdi.

 


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

Dökmeci acı konuştu... Kozlu'ya ihanet ettiler...

1

Damatlar, yeğenler, çocuklar, kayınçolar asla tesadüf olamaz...

2

Dural: Kozlu Belediyesi’ne uygulanan yüksek kesintiler izah edilemez

3

BEUN Rektörü Özölçer, Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

4

Kozlu Dağköy Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı

5

Kozlu-Ereğli yolunda feci kaza… Yaralılar var…