Bahaddin Arı'dan, KGD üyelerine çağrı: Geçmişe değil, geleceğe oy verin...

Bahaddin Arı'dan, KGD üyelerine çağrı: Geçmişe değil, geleceğe oy verin...

ZONGULDAK 17.04.2025 14:38:00 0
Bahaddin Arı

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) seçimlerine sayılı günler kala, başkan adayı Bahaddin Arı, tüm üyelere çağrıda bulunarak seçimin yalnızca bir başkanlık seçimi değil, gazeteciliğin geleceğini belirleyecek bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. 

Aylardır sahada aktif şekilde yürüttükleri çalışmaların ardından üyelerine seslenen Arı, çağrısını şu sözlerle dile getirdi:

“Karaelmas Gazeteciler Derneği seçimlerine sadece iki gün kaldı. Birlikte çıktığımız bu yolun son virajına geldik. Ekibimizle birlikte aylardır sahada, çarşıda, sokakta, ofislerde bir araya geldik. Onlarca ziyaret yaptık. Bu ziyaretlerde dertlerimizi konuştuk, hayallerimizi paylaştık, projeler üzerine kafa yorduk. 

Bu süreçte gördüm ki, bu kentte hâlâ inançlı, hâlâ mesleğine sarılan, hâlâ “bu işi birlikte başarabiliriz” diyen onlarca gazeteci var. Bugün, tüm KGD üyelerine çağrıda bulunuyorum. Sandığa giderken şunu unutmayın; bu seçim sadece bir başkanlık seçimi değil. Bu seçim, Zonguldak’ta gazeteciliğin kaderini belirleyecek bir seçim. Bu seçim, haklarımız için, mesleğimizin itibarı için, dayanışma ve özgürlük için bir dönüm noktasıdır.

Geçmişin güzel anılarına saygımız sonsuz ama biz, geçmişe takılıp nostaljiyle oyalanmak için değil; yarının daha güçlü gazeteciliğini inşa etmek, yarınları birlikte şekillendirmek, kentimizdeki gazeteciliğe yeni bir yön vermek için buradayız. 

Her bir oyunuz, meslektaşlarımızın yalnız bırakılmaması, genç gazetecilerin umudunun tükenmemesi, etik değerlerin yeniden yeşermesi için verilecek mücadeleye büyük bir katkıdır. Bu dernek, sadece birkaç kişinin değil, hepimizin ortak alanı olacak. Kimse dışlanmayacak, herkes sesini duyuracak.

Adaylığımı açıkladığım ilk günden itibaren çalışmalara başladık. Sadece ziyaretler düzenlemekle kalmadık, 100 Günlük Eylem Planı oluşturarak, gazetecilerin hukuki destekten mesleki gelişimine kadar her alanda yanında olacak somut projelerin temelini attık. Bu projeler ile inanıyorum ki, yerel basının güvencesi, genç gazetecilerin yol arkadaşı, kadın gazetecilerin savunucusu olacağız. Zonguldak’ta gazeteciliği birlikte ayağa kaldıracağız. 

Şimdi söz sizde. Gelin, seçim günü hep birlikte tarih yazalım. Sandıklarda sadece oy kullanmayalım; mesleğimizin geleceğine sağlam bir mühür vuralım” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor