Tarih: 17.09.2024 15:52

Çağlayan: Biz engellemiyoruz, onlar beceremiyor...

Facebook Twitter Linked-in

2024 yılı itibariyle belediyelerin İlbank gelirlerinin yüzde 116 oranında arttığına dikkat çeken Çağlayan; “Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin klasikleşen bir "ağlama metodu" var. Bu yöntem öyle sık kullanılıyor ki, neredeyse klişeleşti. Artık bu söylemi biraz değiştirmeleri gerekiyor. Her şey ‘Engelleniyoruz’ diye başlıyor, ardından ‘Para kesiliyor’ diye devam ediyor ve ‘Borcumuz var’ söylemiyle sonuçlanıyor. Bir işi yapamadıklarında da hemen ‘Cezalandırılıyoruz’ diyorlar. Artık bu söylemler buraya kadar geldi. Kelime dağarcıklarında bu konuda yeni bir kelime kalmadı. CHP’li belediyeler bu tarz açıklamalarla herkesi kandırmaya çalışıyor. İlbank tarafından kesintiler yapıldığı iddia ediliyor, ancak elimizdeki veriler bu iddiayı doğrulamıyor. Bizim verilerimiz, 2023 yılında Zonguldak Belediyesi’nin İlbank’tan elde ettiği gelirlerin 422 milyon 874 bin TL olduğunu, 2024 yılında ise bu rakamın 946 milyon 700 bin TL’ye çıktığını gösteriyor. Yani İller Bankası'ndan alınan gelirler, CHP’li belediyeler de dahil olmak üzere, yüzde 116 oranında artırılmıştır. Ayrıca su gelirleri üzerinden vatandaşa yüzde 300 zam yapılmıştır. Belgeleri de burada” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulunurken, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. 

CHP’li Kozlu Belediyesi’nin İlbank gelirleri üzerinden SGK primi ve vergi borçları ile kredilere toplam 7 milyon lira kesildiği yönündeki eleştirilerle ilgili soruyu yanıtlayan Çağlayan, “İl başkanlarına yanlış bilgi veriyor olabilirler. İl Başkanlarının konuyla ilgili düzeltme yapmasını bekliyoruz” karşılığını verdi. 

“GELİRLERİ ARTTI, BAHANELERİ BİTMİYOR”

Çağlayan açıklamasında ayrıca; “Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin klasikleşen bir "ağlama metodu" var. Bu yöntem öyle sık kullanılıyor ki, neredeyse klişeleşti. Artık bu söylemi biraz değiştirmeleri gerekiyor. Her şey ‘Engelleniyoruz’ diye başlıyor, ardından ‘Para kesiliyor’ diye devam ediyor ve ‘Borcumuz var’ söylemiyle sonuçlanıyor. Bir işi yapamadıklarında da hemen ‘Cezalandırılıyoruz’ diyorlar. Artık bu söylemler buraya kadar geldi. Kelime dağarcıklarında bu konuda yeni bir kelime kalmadı.

CHP’li belediyeler bu tarz açıklamalarla herkesi kandırmaya çalışıyor. İlbank tarafından kesintiler yapıldığı iddia ediliyor, ancak elimizdeki veriler bu iddiayı doğrulamıyor. Bizim verilerimiz, 2023 yılında Zonguldak Belediyesi’nin İlbank’tan elde ettiği gelirlerin 422 milyon 874 bin TL olduğunu, 2024 yılında ise bu rakamın 946 milyon 700 bin TL’ye çıktığını gösteriyor. Yani İller Bankası'ndan alınan gelirler, CHP’li belediyeler de dahil olmak üzere, yüzde 116 oranında artırılmıştır. Ayrıca su gelirleri üzerinden vatandaşa yüzde 300 zam yapılmıştır. Belgeleri de burada.

‘Bizi cezalandırıyorlar, engelliyorlar, borçlarımız var, onların borçlarını ödüyoruz’ gibi açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Yapamadıkları, yapmayacakları veya niyetleri olmayan hizmetlerin bahanesini uydurmaya çalışıyorlar. Bu açıklamaların doğru olmadığını zaten kendi belediyelerinin internet sitesinde ilan etmişler. İşte, elimde Zonguldak Belediyesi'nin resmi sitesinden alınan belgeler var. Kendi rakamları, bizim değil. Gelirleri yüzde 116 oranında artmıştır. Bunu incelemelerini tavsiye ediyoruz. Belli ki il başkanlarına yanlış bilgi veriliyor olabilir, bu konuda İl Başkanımızın da düzeltme yapmasını rica ediyoruz.

Ayrıca, yine kendi sitelerinden aldığımız verilere baktığımızda, tahakkukun tahsilata oranı dikkat çekici. Yani tahakkuk ettirdiğiniz geliri takip ederek tahsil etmeniz gerekiyor. 2023 yılında bu gerçekleşme oranı yüzde 87 seviyelerinde ki, bu oldukça ciddi bir orandır. Bu, bizim dönemimizde tahsilatın arttığını gösteriyor. 2024 Ocak-Haziran döneminde ise tahsilat oranı yüzde 92’ye çıkmış durumda. Yani Zonguldak Belediyesi, yüzde 92 oranında tahsilat gerçekleştirmiştir. Ancak stratejik hedeflerine baktığımızda, tahsilat oranını yüzde 82 olarak öngördüklerini görüyoruz. Yani tahsilatta yüzde 10’luk bir gerileme bekliyorlar, bu da beceriksizliklerinin ilanıdır. Bu durumu lütfen bir bahanenin arkasına saklayarak halkımızı kandırmaya çalışmasınlar. Veriler ortada” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —