Tarih: 24.09.2024 16:09

Change oto çetesi çökertildi... 3 kişi tutuklandı...

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak merkezli 24 ilde araçların şasi numaraları değiştirip, change yapan çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, araçları change yapan çeteye yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda Zonguldak merkezli 24 ilde operasyon düzenlendi. 11 şüpheli gözaltına alınırken, şasi numarası değiştirilip satılan 26 araca el konuldu. Bu araçlardan bazılarının 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gördüğü anlaşıldı. Piyasa değeri 20 milyon TL'ye yakın olan araçların arasında, çalıntı ve gümrük kaçağı olanlar da bulunuyor. Zonguldak'a getirip, emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğince depremde zarar gören araçlar başta olmak üzere hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını çalıntı veya kaçak araçlarla değiştiren (change) suç şebekesine yönelik yapılan (3) aylık teknik ve fiziki takip sonucu piyasa değeri 20 milyon TL olan (26) aracın change edildiği tespit edilmiş olup bu araçlara el konulmuştur.

EMNİYETTEN VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada; “Söz konusu araçları change eden suç şebekesine yönelik yapılan operasyon sonucu toplam (47) şüpheli şahıs tespit edilmiş, bunlardan suç şebekesinin ele başlığını yapan (12) şüpheli şahıs 20.09.2024 günü (6) ilde yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır.

(12) şüpheli şahıs ifadelerinin ardından 24.09.2024 günü Adliyeye sevk edilmiş olup şüphelilerden M.O. (47), A.K. (48) ve P.Y. (41) isimli (3) şahıs tutuklanmış, diğer şahıslar adli kontrolle serbest bırakılmıştır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için piyasa değerinin altında fiyatlandırılan araçlarla ağır hasarlı araçları satın alırken dikkatli ve duyarlı olmaları, araçları kontrol ettirirken güvenilir ve uzman eksperleri tercih etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —