CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

RÖPORTAJ 8.10.2024 20:27:00 0
CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi,  Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

 

 

CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, hem kendisi hakkındaki, hem de CHP’li Kozlu Belediyesi’yle ilgili eleştirilere ve ortaya atılan iddialara cevap verdi.

CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, ilçede yaşanan şiddetli yağış sonrası vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kozlu Belediyesi'nin doğal afetle mücadele kapsamında yaptığı çalışmalara övgüde bulunarak, "Belediye Başkanımız Altuğ Dökmeci ve ekibi sayesinde bu süreci hızlı bir şekilde atlattık, Allah daha büyüklerinden korusun" dedi.
Merve Arslan, şiddetli yağış sonrası Kozlu'da yaşanan bulanık su problemine dair eleştirileri değerlendirdi. Sorunun tamamen doğal afet kaynaklı olduğunu vurgulayan Arslan, "Biz de Kozlu’da yaşıyoruz, aynı sıkıntıları paylaşıyoruz. Eleştirilerin çoğu maalesef siyasi amaç taşıyor; belediyemiz çözüm için çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.
Yaşanan doğal afetin sadece altyapı sorunları değil, esnaf ve vatandaşların da yaşam koşullarını etkilediğini belirten Arslan, “Bazı iş yerlerini su bastı ve bu durum esnafımızı olumsuz etkiledi. Yeni yapılan kaldırımlarda oluşan sorunlar nedeniyle sel baskınlarının yaşandığına dair esnafın şikayetlerini aldık. Bu konuda tüm iddiaların takipçisi olacağız" dedi.
Kozlu’nun ilçe olmasının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen, hala birçok temel kamu hizmetinden yoksun olduğunu söyleyen Arslan, “Vergi dairesi, adliye ve üniversite gibi hizmetlere ihtiyacımız var. Tüm siyasi partilerin Kozlu için el birliğiyle bu eksiklikleri gidermesi gerekiyor. 47.000 nüfusu Zonguldak'a taşımak yerine burada tutmalıyız” dedi.
Arslan, CHP’nin Kozlu’daki yönetim sorumluluğunun tamamen kendisi ve ekibinde olduğunu belirtti. Kozlu Belediyesi ile ilgili asılsız iddialara yanıt vererek, "Kozlu Belediyesi'ni Belediye Başkanımız Altuğ Dökmeci yönetiyor. Bizler de CHP İlçe Teşkilatı olarak onun arkasındayız ve Kozlu’ya hizmet etmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.
Merve Arslan, Kozlu Belediyesi’ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. Eleştirinin önemli olduğunu ancak yapıcı ve bilgiye dayalı olması gerektiğini belirten Arslan, "Doğru eleştirilerle gelişiriz, ama eleştirilerde hakaret ve yanlış bilgi olmamalı. Belediye ve parti olarak her türlü yapıcı eleştiriye açığız," dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, Gazeteniz İmtiyaz Sahibi Ali Cinal ile yaptığı röportajda hem partisi, hem de Kozlu Belediyesi üzerinden yapılan eleştirilerle ilgili sorulara cevap verdi.
“ALLAH, KOZLU’YU BETERİNDEN KORUSUN”
Ali Cinal: Kozlu, beklenenin üstünde yağmur aldı ve bu durum doğal afetle sonuçlandı. Duvarlar yıkıldı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Merve Arslan: Öncelikle Kozlu'ya geçmiş olsun diliyorum. Özverili çalışmalarından dolayı Kozlu Belediye Başkanımız Altuğ Dökmeci'ye, belediye başkan yardımcılarımıza, belediye personelimize ve daire müdürlerimize teşekkür ediyorum. Ufak tefek sorunlarla bu doğal afeti atlattık. İnşallah daha büyüklerini Allah bize göstermez.
“BULANIK SU ELEŞTİRİLERİ SİYASALLAŞTIRILDI”
Ali Cinal: Şiddetli yağmur sonrası musluklardan akan bulanık sularla ilgili eleştirileri nasıl karşılıyorsunuz?
Merve Arslan: Bu normal bir yağış değildi; bir doğal afet yaşadık. Zonguldak bölgesinde en çok yağmurun düştüğü yer Kozlu'ydu. Evet, biz de rahatsızız; biz de Kozlu'da yaşıyoruz, evimizde de çamurlu bulanık su akıyor. Sorunun çözümü aşamasında belediyemizin çalışmaları devam ediyor. Değirmenağzı ile alakalı, daire müdürümüz, belediye başkanımız ve başkan yardımcılarımız konunun takipçisiydi. Eleştiriler haklı, ancak benim 2023 Aralık ayında yaptığım bir açıklama vardı; sularımız bulanık akıyor diye. Bu açıklamayı yapmamın sebebi o dönemde böyle bir yağış olmamasıydı. O zaman da Kozlu'da vatandaşlar bu konuda şikayetçiydi. Bugün bu konuda açıklama yapan diğer siyasi partili başkanlarımız ya da eleştiren arkadaşlarımız o zaman da seslerini çıkartsalardı, o zaman tamam Kozlulular düşürülüyor derdik. Tamamen siyasi bir eleştiri olmazdı.
“KOZLU BÜYÜK BİR DOĞAL AFET YAŞADI”
Ali Cinal: Kozlu’yu her anlamda etkileyen şiddetli yağışlarla ilgili yapılan eleştirilerde Belediye’nin hedef alınmasını nasıl değerlin diriyorsunuz?
Merve Arslan: Tabii ki hayır. DSİ, İhsaniye bölgesinde dere ıslahı yaptı ve bir buçuk iki ay önce yapılan işlem bu. Eğer bunu Kozlu Belediyesi yapmış olsaydı, şu anda CHP belediyesi olduğu için eleştiri bombardımanındaydık. Diğer siyasi partilerden eleştiri yok; tabii ki olmasın, yapılan iş düzgün yapılsın ki bir daha aynısı tekrarlanmasın. İki hane boşaltıldı; bu bizi üzdü. Doğal afetten dolayı sekiz esnafımız mağdur oldu. Geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğumuz esnafımız, yeni yapılan kaldırımlarla ilgili sel baskınlarının olduğunu iddia ettiler. Daha önce böyle bir sel baskını olmamıştı; kaldırımlardan kaynaklı bir sorundan dolayı dükkanlarında sel bastığını, daha önce yapılan bir işlemin buna neden olduğunu, mevcut yönetimdeki belediye ile kaynaklı bir sorun olmadığını esnafımız da biliyordu. Sağ olsunlar, biz esnafımızın yanındayız; esnafımız da bizim yanımızda. Esnafın bize ilettiği bilgiye göre yeni kaldırımlar yapılırken hem kod yükselmesi hem de hatlarda yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle sel baskınları oldu.
“CHP’Yİ MERVE ARSLAN VE EKİBİ YÖNETİYOR”
Ali Cinal: Cumhuriyet Halk Partisi Kozlu'da kim yönetiyor?
Merve Arslan: Cumhuriyet Halk Partisi'ni Kozlu'da İlçe Başkanı Merve Arslan ve yönetimi yönetiyor.
Ali Cinal: Kozlu Belediyesi’nin sahile girişlerde kişi başı ücret aldığı yönündeki eleştirilere cevabınız ne olacak?
Merve Arslan: Kozlu sahilinde iki bölüm var. Bir bölüm, Moda Cafe kısmı; burası ücretsiz otopark olarak kullanılıyor. Diğer kısım ise Liman tarafına giden, trafik eğitim alanının olduğu kısım; burası araç başına 50 lira, sabah 8 akşam 17.00 arası ücretli. Sahilde, ücretli ve ücretsiz olarak iki bölümümüz var; ücretli olan bölümde kişi başı değil, araç başı ücret tahsil ediliyor. Yaya olarak girilen vatandaştan ücret alınmıyor; araçla giren, ücretli otoparkı tercih ederse 50 lira ücret alınıyor.
“KOZLU İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”
Ali Cinal: Kozlu’nun 12 yıl önce ilçe olmasına rağmen kamu hizmetlerinden yararlanamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Merve Arslan: 12 yıl önce Kozlu olarak ilçe olduk. 12 yıldan beri belde kafasından çıkamadık. 12 yıl önce belediyede ya da iktidarda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler olmuş olsaydık, bu düşüncede olmayacaktık. Kozlu'nun vergi dairesi, adliyesi ve üniversitesi olmalı; daha fazla öğrenci gelsin, Kozlu’da barınsın, bunları istiyoruz. Bunun siyaseti yok; Kozlu için bütün siyasi partiler bir araya gelip hep birlikte bunu istemeliyiz. Hedefimiz Kozlu olmalı. 47.000 nüfusu neden Zonguldak'a taşıyalım? Neden Kozlu'da kalmasınlar? Neden Kozlu esnafı kazanmasın? Neden biz hastaneye iki araçla Zonguldak'a gidelim? Hepsi Kozlu'da kalsın. Ben Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olarak üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Bu konular sizin aracılığınızla gündeme geldiği için teşekkür ediyorum. Ben her zaman bu görüşün arkasındayım; diğer siyasi parti temsilcileri de bu düşüncede olurlarsa, Kozlu'ya bunları hep birlikte getiririz.
“DOĞRU ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ”
Ali Cinal: Siyaseten ya da hizmet noktasında yapılan eleştirilerle ilgili neler söylersiniz?
Merve Arslan: Eleştiri olmalı; eleştiri ile birlikte doğruları bulmalıyız. Eleştirinin içeriğinde hakaret olmadığı sürece hiçbir problem yok. Gelen eleştirileri de ben her zaman kabul ederim; ona göre üslubuma uygun cevap veririm. Tabii ki cevap vermem gereken durumlarda birçok eleştiriye cevap bile vermiyorum. Eleştiri olacak ki biz doğruları bulacağız. Ya da öyle eleştiriler oluyor ki doğru olmuyor; orada da bana cevap hakkı doğuyor.
“KARAVELİ, KOZLU BELEDİYESİNİ HEDEF ALDI”
Ali Cinal: İl Özel İdaresi’ne 30 personel alımı öncesinde yaptığınız eleştiriler sonrasında yapılan alımları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Merve Arslan: Benim iş başı yapan arkadaşlarla hiçbir problemim yok; siyasi olarak da sıkıntım yok. Sadece yöntemin yanlış olmasından kaynaklı eleştirilerim oldu. İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Karaveli, Belediyemizi hedef aldığı için açıklamalarında Kozlu Belediyesi'ni hedef aldı. Kozlu Belediyesi'ne alınan 4-5 kişinin kimin yakını olduğunu açıkladı. Oysaki Kozlu Belediyesi'nde alınan 4-5 kişi, birisinin yakını olduğu için değil, Kozlu Belediye Başkanımız Altuğ Dökmeci yeni seçilmişti ve göreve başlamıştı. İyi de seçilen her başkan gibi ekibini kendi oluşturacaktı. Bu konuda bizim herhangi bir sıkıntımız yok; belediye başkanımız bu konuyu defalarca açıkladı. Ayrıca baktığımızda, bir önceki dönem Kozlu Belediyesinde TYP'den işe başlayan Necdet Karaveli'nin kızı vardı; akabinde listelerde damadı, kuzeni ve daha önce yanında çalışan personeli vardı. Bunu hedef alırken bunları da düşünmeliydiniz. Şahsi olarak bir problemim yok; siyasi olarak Necdet Karaveli'nin açıklamalarına cevap vermem gerekiyordu ve ben bunu yaptım.
“ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ KADROSU YOK”
Ali Cinal: Sayın Merve Arslan, sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Merve Arslan: Son olarak bir şey eklemek istiyorum. Çeşitli mecralarda "Kozlu Belediyesi'ni Merve Arslan mı yönetiyor?" şeklinde söylemler oluyor. Kozlu Belediyesi'ni Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci yönetiyor ve gayet de güzel yönetiyor. Başkanımız ekibiyle birlikte gayet de güzel çalışıyor. Özel Kalem Müdürlüğü ile alakalı da bir bilgi vermek istiyorum. Kozlu Belediyesi'nin nüfustan kaynaklı olarak zaten Özel Kalem Müdürlüğü yok. Bir önceki yönetim kendi kafasına göre Özel Kalem Müdürlüğü vermiş, ancak böyle bir asli görev Kozlu Belediyesi'nde asla yok. Kozlu Belediyesi'nin nüfustan kaynaklı Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu yok. Keşke eleştiri yapan arkadaşlar bunları araştırıp öğrenip ondan sonra eleştiri yapsalardı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor