Damatlar, yeğenler, çocuklar, kayınçolar asla tesadüf olamaz...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ile İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Şenduran Altuntaş, İl Özel İdare’ye yapılan işçi alımlarında torpil iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ZONGULDAK 19.09.2024 17:48:00 0
Damatlar, yeğenler, çocuklar, kayınçolar asla tesadüf olamaz...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, İl Özel İdare’ye yapılan işçi alımlarında torpil iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun, "Herhangi bir kayırma söz konusu değil" şeklindeki açıklamalarına değinen Dural, bu açıklamanın inandırıcı olmadığını ifade etti.

İl Başkanı Devrim Dural, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun işçi alımlarında şeffaf ve adil olunacağına dair daha önce verdiği güvenceleri hatırlatarak, "Biz Vali Bey’in sözüne inandık ve bu konuda kendisine güvendik. İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte bir açıklama yapacağız. Ancak şu ana kadar gelinen noktada, Sayın Valimizin açıklamalarıyla gerçek durumun örtüşmediğini görüyoruz. Bu konuda üzüntülerimizi ifade ediyoruz ve kamuoyuna aydınlatıcı bir bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Devrim Dural'ın açıklaması şöyle:

İl Genel Meclis üyelerimizle beraber birlikte bir açıklama gerçekleştireceğiz. Grup Başkanımızın Sayın Şenduran Altuntaş konuyla alakalı sizlere bilgi verecek. Biliyorsunuz süreç içerisinde Sayın Valimizin bu 30 işçinin İl Özel İdaresi'nin alınmasıyla alakalı herhangi bir kayırma, torpil, gibi durumlara karşı şeffaf ve hakkaniyetli olacağına dair bir açıklaması vardı. Biz de tabii ki şehrin en büyük mülki amiri olan Sayın Valimizin bu görüşünü doğru kabul ettik ve buna inandık. Dolayısıyla Sayın Valimiz bu konuda bizlere bir güvence verdi. Zonguldak halkına bir güvence verdi. Fakat gelinen noktada baktığımız zaman burada sayın valimizin bu görüşü tutmadı. Bu konuda da üzüntülerimizi bildiriyoruz. Sayın Valimizin bu konuyla alakalı kamuoyunu aydınlatıcı bir bilgi vermesini kendisinden talep ediyor ve istiyoruz. Tabii ki burada sayın valimizin de bir şekilde belki yanıltıldığını düşünebiliriz bu süreç içinde. Şimdi burada alınan baktığımız zaman İl Özel İdaresi, kullanılan ilişkilere baktığımız zaman;  tabii ki bu isteği daha da büyütülebilir. Bu isimler zaten kamuoyunda yer alıyor. Bunları burada tek tek okumak istemiyorum. Baktığımız zaman işte damadın, yeğenin, kayınçonun, gençlik kolları arkadaşlarımız işte eşini, kızı vesaire liste böyle uzuyor gidiyor. Şimdi bu işe girenlerin hepsinin AK Parti'yle bir bağlantısı var. Örgütle bir bağlantısı var. Yöneticilerle bir bağlantısı var. Bunların hepsinin tesadüf olması maalesef ki söylüyorum maalesef mümkün değil. Bu bu tesadüf olamaz. Bu kadar tesadüf bir araya gelemez. Hayatın doğal akışına uygun değil. Doğru bir iş de değil. Hayatın doğal akışına, hukukun doğal akışına uygun olan bir liste değil. Bu tesadüfler, bu tesadüfler şans olamaz. Bu tesadüfler niçin bir başka siyasi parti mensuplarına herhangi bir Cumhuriyet Halk Partili mesela niye denk gelmemiş, niye tesadüf etmiş? Bu arkadaşlarımız haklarını helal etmiyorlar. Siz başınızı yastığa koyduğunuz zaman kendiniz rahat mısınız? Yani burada bu torpil iddialarında doyurucu açıklamalar yapmak zorundasınız."

ALTUNTAŞ: "KAMUOYU BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇİNDE"

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Şenduran Altuntaş da, listeyi eleştirerek "Kardeş, kayınço üzerinden yürüdüğünü gördük. İnsanlar da buna tepki gösterdi, 1350 kişiyi oraya diktiler. Madem bu kadar insan oraya toplandı, başkanımın da dediği gibi 1350 kişiyi oraya yığmanın ne anlamı vardı? En azından bütün yanıtlar işçi alımlarıyla ilgili olabilirdi. Otuz işçi alınacaksa, altmış yetmiş kişi için kura çekimine gidilebilirdi. En azından bu daha inandırıcı olurdu. Kendisiyle bu konuyu paylaştığımızda bizi tam anlamadılar. Oradan da rastgele insan alımına bile tahammülleri yok. Siyasi iktidarın bu konuda yapacak bir şeyi yok. Bununla ilgili gerçekten kamuoyu büyük bir beklenti içinde. Meclis başkanından da konuyla ilgili inandırıcı bir açıklama bekliyoruz. Benim söyleyeceklerim bu kadar, hepinize teşekkür ederim. Evet, bu konuyla alakalı son söz olarak şunu söylemek istiyorum: Kamuoyu yeterince bilgilendirilmemiştir. Evet, kamu vicdanı yaralanmıştır" diye konuştu.


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

Dökmeci acı konuştu... Kozlu'ya ihanet ettiler...

1

Damatlar, yeğenler, çocuklar, kayınçolar asla tesadüf olamaz...

2

Dural: Kozlu Belediyesi’ne uygulanan yüksek kesintiler izah edilemez

3

BEUN Rektörü Özölçer, Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

4

Kozlu Dağköy Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı

5

Kozlu-Ereğli yolunda feci kaza… Yaralılar var…