Deniz Yavuzyılmaz’dan akaryakıttaki fahiş zamlara karşı kanun teklifi...

Deniz Yavuzyılmaz’dan akaryakıttaki fahiş zamlara karşı kanun teklifi...

EKONOMİ 3.03.2026 21:48:00 0
Deniz Yavuzyılmaz’dan akaryakıttaki fahiş zamlara karşı kanun teklifi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu kanun teklifiyle akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların vergi düzenlemesi yoluyla dengelenmesini istedi.

Yavuzyılmaz, ABD–İsrail–İran hattında yaşanan savaşla birlikte uluslararası petrol fiyatlarında görülen sert artışların pompa fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirterek, “Vatandaşın geçim derdine bir de savaş fiyatlaması eklendi. Tablo bu haldeyken akaryakıttan yüzde 40’a varan vergi almaya devam etmek vatandaşa zulümden başka bir şey değildir” dedi.

Yavuzyılmaz’ın Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde, küresel petrol fiyatları, enflasyon ya da döviz kurundaki artış nedeniyle akaryakıtta oluşan zamların, Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılacak otomatik indirimle dengelenmesi istendi. Teklife göre akaryakıttaki fiyat artışları doğrudan pompa fiyatına yansımayacak; vergi kaleminde yapılacak ayarlamayla fiyat artışı sınırlandırılacak.

Teklifin gerekçesinde enflasyonla mücadelenin yalnızca para politikasıyla değil, vergi politikalarıyla da desteklenmesi gerektiği vurgulanırken, olağanüstü dönemlerde akaryakıttaki vergi yükünün geçici olarak azaltılmasının hem piyasaya nefes aldıracağı hem de vatandaşın alım gücünü koruyacağı ifade edildi.

Kanun teklifinin Meclis gündemine alınması halinde, akaryakıtta yaşanan ani ve yüksek fiyat artışlarının doğrudan vatandaşa yansımasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Kozlu Belediyesi’nin geçmiş dönem ihalelerinde şok usulsüzlük iddiası!

2

263 Kozlu Maden Şehidi anılacak

3

Zonguldak'ta 7 araç kaza yaptı... Çok sayıda yaralı var...

4

Zonguldaklı Üsteğmen Hüsnü Doğan Kalyoncu toprağa verildi

5

Zonguldak'a şehit ateşi düştü... Cenaze programı belli oldu...