Dural: Kozlu Belediyesi’ne uygulanan yüksek kesintiler izah edilemez

Dural: Kozlu Belediyesi’ne uygulanan yüksek kesintiler izah edilemez

KOZLU 19.09.2024 17:43:00 0
Dural: Kozlu Belediyesi’ne uygulanan yüksek kesintiler izah edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu Belediyesi’nin İller Bankası paylarında yapılan yüksek kesintilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Dural, 2023 Mart ayında yüzde 15 oranında başlayan kesintilerin kademeli olarak artarak bu ay yüzde 51,09'a ulaştığını vurguladı.

Dural, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Zonguldak Belediyesi’ni örnek göstererek yaptığı eleştirileri de değerlendirdi. CHP’li belediyelerin mevcut olumsuz koşullara rağmen hizmet üretmeye devam ettiğini belirten Dural, “Bu eleştiriler hakkaniyetsizdir. Borçları ödemeyeceğiz demiyoruz, ancak makul bir takvim içinde ve hizmetleri aksatmayacak şekilde ödemeliyiz,” dedi.

Kozlu Belediyesi’nin borcunun 783 milyon lira olduğuna dikkat çeken Dural, bu durumun belediyenin bütçesinin çok üzerinde olduğunu ifade etti. Diğer belediyelerde de kesintiler olsa da, Kozlu Belediyesi'nde yaşananların açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP’li Dural açıklamasında; “İktidar mensuplarının, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sürekli olarak borçlardan yakındığını ve ağladığını belirten açıklamalarına dair bir eleştirileri var. Bu eleştirileri, örgütümüz ve belediyelerimiz olarak kesinlikle kabul etmediğimizi vurgulamak isterim. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, mevcut olumsuz koşullara rağmen, borçlardan şikayet etmeden hizmet üretmeye, maaşlarını ödemeye ve yatırımlar yapmaya devam ediyorlar. Geçmişten gelen borçlara ve hükümetin engelleme çabalarına rağmen, bu belediyeler kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam edecekler. Belediye hizmetlerinde hiçbir bahane üretmeleri söz konusu değildir. Örgüt olarak bu durumu takip ediyoruz ve buna asla müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna ve Zonguldak halkına bildirmek istiyoruz. Bu eleştiriler hakkaniyetsiz ve doğru olmayan eleştirilerdir. Tabii ki siyasette eleştiri yapılacaktır; ancak eleştirilerin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.

“GEÇMİŞ BORÇLARI DA ÖDEYECEĞİZ”

Geçmişten gelen borçları ödemeyeceğiz demiyoruz. Borçları elbette ödeyeceğiz, ama bu ödemelerin makul bir takvim içinde ve kesintilerin hizmetleri aksatmayacak şekilde yapılması gerekir. Sayın Çağlayan'ın il başkanının Kozlu Belediyesi'ne ilişkin yaptığı açıklamayı örnek veriyorum. Sayın Çağlayan Zonguldak Belediyesi'ni örnek gösteriyor, fakat ben Kozlu Belediyesi'yle ilgili açıklama yaptım. Kozlu Belediyesi'nin İller Bankası'ndan yapılan kesintilerinin çok yüksek olduğunu belirttim ve bu verileri elimizde bulunduruyoruz. 2023 yılının Mart ayında kesintiler yüzde 15'ten başlamış, kademeli olarak artmış ve en son geçen ay yüzde 39 olarak tahakkuk etmişken, bu ay kesinti yüzde 51,09'a çıkmıştır. Bu oran, diğer belediyelerde olmayan ve sadece Kozlu Belediyesi'nde yaşanan bir durumdur. Bu kesintinin sebebini açıklamanız gerekiyor. Diğer belediyelerde artışlar olmakla birlikte, Kozlu Belediyesi'ndeki bu kadar yüksek kesintiler konusunda açıklama yapılması gerekmektedir. Kozlu Belediyesi'nin borcu 783 milyon lira ve bu borç, belediyenin bütçesinin çok üzerinde. Geçmişten gelen borçları ödemeye devam edeceğiz, ama bu borç yükü altında belediyeyi yönetmenin zorluğu ortadadır” dedi.

 


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

Dökmeci acı konuştu... Kozlu'ya ihanet ettiler...

1

Damatlar, yeğenler, çocuklar, kayınçolar asla tesadüf olamaz...

2

Dural: Kozlu Belediyesi’ne uygulanan yüksek kesintiler izah edilemez

3

BEUN Rektörü Özölçer, Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

4

Kozlu Dağköy Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı

5

Kozlu-Ereğli yolunda feci kaza… Yaralılar var…