Dural: Madencilerimizi unutmadık, unutmayacağız

Dural: Madencilerimizi unutmadık, unutmayacağız

ZONGULDAK 17.05.2025 11:21:00 0
Dural: Madencilerimizi unutmadık, unutmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, 17 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenciyi anarak, facianın yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Dural, 14 yıl önce yaşanan elim kazada yaşamını yitiren madencileri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Yer altında alın teriyle ekmeğini kazanan, emeğin ve fedakârlığın en onurlu simgeleri olan madencilerimizi unutmadık, unutmayacağız" dedi.

Madencilik sektörünün zorlu koşullarına ve iş güvenliği eksikliklerine dikkat çeken Dural, “Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması, her bir kaybımızın bize bıraktığı ağır sorumluluğun en temel gereğidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, hayatını kaybeden madencilerin ailelerine ve tüm madenci camiasına destek mesajı da veren CHP İl Başkanı, “Acıların en derinini yaşayan ailelerinin ve tüm madenci camiasının her zaman yanındayız” dedi.

Dural, sözlerini “Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet, emekleri her daim hatırımızda olsun” diyerek tamamladı.

 

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

2

Kozlu'da yangın: Ev küle döndü...

3

Kozlu Spor Salonu'nda Karate heyecanı başlıyor

4

Kozlu’da lokantada patlama… Yaralı var…

5

Kozlu’da feci kaza… Faruk Başol hayatını kaybetti... Cenaze programı belli oldu...