Emekliler meydanlara indi...

Emekliler meydanlara indi...

ZONGULDAK 29.04.2024 14:31:00 0
Emekliler meydanlara indi...

Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Kılıç ve ekibi, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde stant açarak emeklilerin taleplerinin yer aldığı dilekçeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına iletmek üzere imza kampanyası başlatırken, bir yandan da emeklilerin seslerini daha gür duyurabilmeleri amacıyla üye çalışması yaptı.

Emeklilerin sorunlarının dile getirildiği dilekçede;

“TBMM BAŞKANLIĞINA

Emeklilerin yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. Öyle ki; emekliler artık açlıkla mücadele etmektedir. Temel tüketim ürünleri başta olmak üzere, zorunlu tüketim hizmetleri çok pahalı ve fiyat artışlarına yetişmek imkansız bir hal almıştır. Emeklilerin dayanma gücü kalmamıştır. Bu durum böyle devam edemez ve etmemelidir.

Biz emekliler olarak insanca yaşamak istiyoruz. Bunun için acil olarak taleplerimiz doğrultusunda yasal düzenleme yapılması için, halkın iradesini TBMM'ne tedbir almaya ve gereğini yapmaya çağırıyoruz.

TALEPLERİMİZ

1. 2008 yılında yürürlüğe konulan yeni emeklilik yasası iptal edilmelidir.

Yerine emekli örgütlerinin görüşü alınarak yeni bir emeklilik yasası hazırlanmalıdır.

a) Bu kapsamda kazanca bağlı maaş güncelleme katsayısı yeniden düzenlenmelidir.

b) Maaş bağlanma oranı yenilenmeli ve üst taban sınırı kaldırılmalıdır.

c) İntibak yasası çıkarılmalıdır.

2. Memurlara verilip emeklilerine verilmeyen seyyanen ödeme bütün emeklilere verilmelidir ve en düşük emekli maaşı, yeni işe girmiş en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. Prim günü eğitim ve diğer kriterler gözetilerek emekli maaşları kademelendirilmelidir.

3. Her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olmalıdır. Sağlığa erişim kolay olmalıdır.

4. Bayram ikramiyeleri yılda 4 kez ve asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir.

5. Emekli sendikaları engellenmemeli ve tanınmalıdır. Bunun için uluslararası sözleşmeler esas alınmalı ve iç hukukta düzenleme yapılmalıdır” ifadeleri kullandı.

“EMEKLİLERİN DAĞ GİBİ SORUNLARI VAR”

Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Kılıç ayrıca yaptığı açıklamada; “Tüm emeklilerin sendikası olarak bütün emeklilerin sesi olmaya devam ediyoruz. Şu anda açtığımız stantla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ulaştırılmak üzere taleplerimizi içeren bir dilekçemiz var. Onu imzaya açtık. Bütün emeklileri buraya davet ediyoruz. Ayrıca 1 Mayıs Çarşamba günü bütün emekçilerle birlikte 1 Mayıs’ta alanlardayız. Saat 11.00'de İstasyon Caddesi'nde tüm emeklileri ve emekli dostları ve tüm Zonguldak halkını 1 Mayıs mitingine davet ediyoruz. Emeklilerimizin sorunları herkesin bildiği gibi oldukça büyük. Bugün açlık sınırının altında maaşa mahkum olan emekliler artık yeter deme noktasına geldiler. 

Bu noktayı bile geçtik ve son seçimlerde iktidara aslında bir mesaj gönderdiğini düşünüyoruz. Ama bu mesajlarımızın ve söz hakkımızın güçlü olduğunu daha da devam ettirmek ve bundan sonra örgütlenmemize devam ediyoruz. 

Örgütlenmemiz hızla, Zonguldak ilinde devam ediyor. Bütün ülkemizde de bu çalışmalar sürüyor. Emeklilerin güçlü olması için örgütlenmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Ve tüm emeklileri, tüm emeklilerin sendikasında örgütlenmeye davet ediyoruz. Ancak böyle güçlü olabiliriz, taleplerimizi böyle ifade edebiliriz diye düşünüyorum. 3 aylık bir süreçte 350'yi geçkin bir üye sahip olduk. Hızlı üye çalışmalarımız devam ediyor. Standımızda imzan kapayası ile birlikte üye çalışmalarını da yapıyoruz. Aynı zamanda 1 Mayıs mitingine de davette bulunuyoruz” dedi.


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

CHP’de Tolga Gören bombası...

1

Devrek’te dönüşüm enerjiyle başlayacak

2

Rektör Özölçer Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarına katıldı

3

ZBEÜ’li Topaloğlu ‘En İyi Doktora Tezi’ ödülü aldı

4

Maden ocağında göçük… 1 ölü, 1 yaralı…

5

Kozlu Fest için tüm önlemler alındı… Rahatsız etmeye değil, eğlendirmeye geliyorlar…