İhsaniye’ye ulaşım çileye dönüştü

İhsaniye’ye ulaşım çileye dönüştü

KOZLU 14.10.2024 22:10:00 0
İhsaniye’ye ulaşım çileye dönüştü


Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi'nde içme suyu isale hattı yenileme çalışmaları nedeniyle gündüzleri trafiğe kapatılan yol, mahalle sakinlerini mağdur etti. Alternatif yolun da şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen heyelanla kapanması, ulaşımı imkânsız hale getirdi. Mahalle sakinleri, çalışmaların alternatif yol açıldıktan sonra başlatılmasını talep ederken, dar sokaklardan verilen geçici yolun olası acil durumlar için risk taşıdığını vurguladı. “Çocuklarımız okula, bizler işimize gidemiyoruz” diyerek yetkililere seslenen mahalle halkı, ulaşım sorununa acilen çözüm bulunmasını istiyor.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi sakinleri, içme suyu isale hattı yenileme çalışmaları nedeniyle gündüzleri trafiğe kapatılan yol ve alternatif yolun heyelan nedeniyle kapanması sebebiyle ulaşım sorunları yaşadıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.
Kozlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan Ulutan Barajı İçme Suyu İsale Hattı yenileme çalışmaları kapsamında, İhsaniye Mahallesi güzergahındaki yol araç trafiğine kapatıldı. Ancak şiddetli yağışlar sonucu TTK Dinamit Ambarlarının bulunduğu alternatif yolun da heyelan nedeniyle kapanması, mahalle sakinlerinin ulaşımını daha da zorlaştırdı.
İhsaniye Mahallesi sakinleri, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’ye seslenerek, içme suyu isale hattı çalışmalarının alternatif yol trafiğe açıldıktan sonra başlatılmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.
Mahalle sakinlerinden biri, “Kozlu Belediyesi tarafından İhsaniye Mahallesi yolunda başlatılan çalışmalar nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Alternatif olarak Dinamit Ambarı yolu gösterildi; ancak heyelan nedeniyle o yol da kapalı. Taşbaca ile Kılıç mahallelerinin dar sokakları üzerinden verilen alternatif yol güzergahında ise olası bir yangın ya da acil durumda ne itfaiye araçları ne de ambulanslar geçebilir. İhsaniye yolundaki çalışmalar, Dinamit Ambarlarının bulunduğu yol trafiğe açıldıktan sonra başlatılsaydı, bu eziyeti çekmek zorunda kalmazdık” ifadelerini kullandı.
Başka bir mahalle sakini de, “Mahallemiz yol güzergahında başlayan içme suyu hattı çalışmaları nedeniyle ulaşımımız iyice aksadı. Zaten ulaşımımızı sağlayan tek minibüs vardı; o da yollar kapalı olduğu için çalışmıyor. Sabahları çocuklarımızı okula, bizleri işe götürecek ulaşım aracımız yok. Bu duruma acilen çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Çalışmaların yaklaşım 10 gün sürmesi beklenen bölgede mahalle sakinleri, yol kapanmalarının bir an önce giderilmesini ve güvenli ulaşım sağlanmasını bekliyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor