KADINLAR, EŞİT VE ÖZGÜR BİR GELECEĞİ HAK EDİYOR!

KADINLAR, EŞİT VE ÖZGÜR BİR GELECEĞİ HAK EDİYOR!

ZONGULDAK 8.03.2025 15:27:00 0
KADINLAR, EŞİT VE ÖZGÜR BİR GELECEĞİ HAK EDİYOR!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Zonguldak’ta anlamlı bir törenle kutlandı. Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene; Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Şenduran Altuntaş, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, CHP’nin kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, Eğitim-İş temsilcileri ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan ve yöneticileri, ADD başkanı katıldı.

Törende CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Özkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve Eğitim-İş Şubesi Eğitim Sekreteri Ebru Özel, anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi.

CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI NAZAN PULAT: “KADINLARIN EMEĞİ YOK SAYILMAMALI!”

Törende konuşma yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, 8 Mart’ın yalnızca bir kutlama günü değil, aynı zamanda kadın hakları mücadelesinin bir sembolü olduğunu vurguladı. Kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Pulat, kadın emeğinin görünmez olmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Kadınlar sadece bir gün değil, her gün hatırlanmalı! Kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesine destek olmak hepimizin sorumluluğudur. Şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı durarak kadınların hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak zorundayız.”

Pulat ayrıca, kadın istihdamının artırılması, kadın cinayetlerinin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı.

KADINLARIN SESİ YÜKSELDİ!

Tören boyunca kadın haklarına yönelik verilen güçlü mesajlar, katılımcılar tarafından büyük destek gördü. Zonguldak’ta 8 Mart, yalnızca bir anma günü değil, kadınların eşit ve adil bir toplumda yaşama mücadelesinin simgesi olarak kutlandı.

Etkinlik, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için verilen mücadeleye dair güçlü mesajlarla sona erdi.


Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

BEUN Hastanesi’ne alternatif yol şart!..

2

Kozlu'da TOKİ hareketi... Son hamleler yapılıyor...

3

Kozlu’da Dökmeci ile Ülper tartıştı: 6 kez milyonluk kredi çekilmiş…

4

Kozlu'da bıçaklı kavga... Yaralı A.E.U. ameliyata alındı...

5

Kozlulular müjde… Kavurmacı Ender Ramazan menüsüyle hizmete devam ediyor…