Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, S.S. Kozlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla ilçe halkına önemli bir müjde verdi. Karaveli, Kozlu’ya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmaların başladığını açıkladı.
Genel kurula katılan Karaveli, uzun yıllar esnaflık yapmış biri olarak ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakından bildiğini ifade etti. Karaveli konuşmasında, “Kozlu’da yıllarca esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak, öncelikle gününüzün bol kazançlı ve bereketli geçmesini diliyorum. İlçemiz adına üretim çok önemli. Ancak özellikle köylerimizdeki nüfusun giderek azalması hepimizi derinden üzüyor. Bu durumu tersine çevirmek ve ilçemizi ekonomik olarak canlandırmak adına önemli bir adım atıyoruz” dedi.
Karaveli, Kozlu’ya Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönündeki çalışmaların sürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Kozlu ilçemize bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu süreç kolay değil ama inançla ve azimle ilerliyoruz. Hedefimiz, sanayi kuruluşlarını ilçemize çekerek istihdamı artırmak, göçü durdurmak ve Kozlu’yu üretim üssü haline getirmek.”
Organize Sanayi Bölgeleri, yatırımcılara altyapısı hazır, planlı ve çevreci üretim alanları sunarak bölgesel kalkınmada önemli rol oynuyor. Karaveli de bu noktaya dikkat çekerek OSB’nin Kozlu’ya sağlayacağı katkıları şöyle özetledi: “OSB ile birlikte ilçemizde hem ekonomik hareketlilik sağlanacak hem de gençlerimize iş imkanları doğacak. Artık gençlerimiz büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Burada üretim yapacak, burada kazanacak, burada yaşayacaklar.”