Tarih: 22.10.2024 16:04

Kozlu Jandarması kanlarıyla hayat veriyor

Facebook Twitter Linked-in

Türk Kızılay'ı Kozlu İlçe Temsilciliği ve Kozlu İlçe Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle, ilçede kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kozlu Meydanı’nda gerçekleşen kampanya, vatandaşların yoğun ilgisi ve jandarma personelinin örnek katılımıyla dikkat çekti. Ülkemizin güvenliği ve huzuru için gece gündüz görev yapan jandarma personeli, bu kez hayat kurtarmak adına kolları sıvadı.

Kampanyaya, Kozlu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Samet Yalçın önderliğinde, astsubaylar ve uzman çavuşlar da aktif olarak katıldı. Üsteğmen Yalçın, hem kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergiledi hem de kampanyanın önemine vurgu yaptı. Yalçın, "Görevimiz sadece güvenliği sağlamakla sınırlı değil. Topluma her alanda katkı sağlamayı bir borç biliyoruz. Bugün, bir damla kanla hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

KIZILAY’DAN JANDARMAYA TEŞEKKÜR

Kampanyayı organize eden Türk Kızılay'ı Kozlu İlçe Temsilcisi Ali Kaya, Kozlu İlçe Jandarma Komutanlığı ile yürüttükleri iş birliğinin önemine değindi. Kaya, "Kan bağışına olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Bu bağlamda jandarma teşkilatımızın desteği, kampanyamızın başarıya ulaşmasında büyük rol oynadı. Kozlu Jandarması her zaman olduğu gibi bu kez de toplumun yanında durdu ve hayat kurtarmaya katkı sağladı" dedi.

Ali Kaya ayrıca, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ederek, "Bir ünite kan, üç hayat kurtarır. Düzenli kan bağışı hayat kurtarır. Bu bilinçle, herkesi Kızılay’ın kampanyalarına destek olmaya çağırıyoruz" diyerek kampanyanın önemini bir kez daha hatırlattı.

Bu anlamlı kampanya sayesinde onlarca ünite kan toplandı ve kampanya sonunda toplanan kanlar, hastanelerde ihtiyaç sahibi hastalara ulaştırılmak üzere Kızılay tarafından teslim alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —