Tarih: 15.10.2024 21:15

Kozlu’da tedbir almak için can mı yanması gerekiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde atıl durumda bulunan AVM binasının üst katlarından dökülen sıvalar, kaldırımdan geçen vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Salı ve Cuma günleri kurulan halk pazarına giden yol güzergahında yer alan yapıdan dökülen sıvalar, başlarına geleceklerden habersizce kaldırımdan yürüyen vatandaşların ölümüne ya da ciddi şekilde yaralanmalarına yol açabilir. Vatandaşlar, yetkililerin uyarılara rağmen durumu göz ardı etmesini eleştirirken, acil önlemler alınarak can güvenliklerinin sağlanmasını istiyor. Kozlu ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde kaldırım üzerine konularak yayaların geçişini engelleyen kumbara, Özkan Baş’ın ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından kaldırılmıştı.

 

Zonguldak’ın Kozlu ilçe merkezinde atıl durumda bulunan bir alışveriş merkezi (AVM) binası, bölgedeki vatandaşların can güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzun bir süre önce özel hastaneye dönüştürülmesi planlanan ancak ortaklarının borçları nedeniyle kaderine terk edilen metrelerce yükseklikteki AVM binası, özellikle arka kısmındaki üst katlardan dökülen sıvalarla dikkat çekiyor. Bu durum, ilçe merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde, insanların güvenliğini tehlikeye atıyor.

Kozlu ilçe merkezinde, halk pazarının kurulduğu günlerde, özellikle Salı ve Cuma günleri, bu bölgede yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Yüksek katlardan dökülen sıvaların, yaya kaldırımlarında ve yol üzerinde yarattığı tehlike, bölge sakinlerini endişelendiriyor. Birçok vatandaş, bu durumu "bir felaketin habercisi" olarak nitelendiriyor. Geçtiğimiz günlerde, bir vatandaşın üst katlardan düşen bir sıva parçası nedeniyle yaralanma riskiyle karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

Bölgedeki vatandaşlar, yetkililerin durumu görmezden gelmesini ve gereken önlemleri almamasını eleştiriyor. “Atıl durumdaki AVM binasının üst katlarından dökülen sıvalar bir gün birilerinin canını yakacak. Yetkililer, insanların canı yandığında önlem alacaklar. En azından yaya kaldırımına emniyet şeridi çekilerek insanların güvenliği sağlansın,” diyen bir vatandaş, bu konudaki duyarlılıklarını dile getiriyor.

Kozlu Belediyesi ve ilgili kurumların, bu tür tehlikeli yapıların durumunu denetlemekle yükümlü olduğunu hatırlatan vatandaşlar, öncelikle halkın güvenliğini sağlamak adına acil bir müdahale bekliyor. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, yaşanabilecek kazaların sorumluluğunun kimin olacağı konusunda da endişeler var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —