Kozlu’da Ulaşım Master Planı tamamlandı

Kozlu’da Ulaşım Master Planı tamamlandı

KOZLU 5.01.2026 15:41:00 0
Kozlu’da Ulaşım Master Planı tamamlandı

Zonguldak’ın Kozlu İlçe Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, belediye ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen Ulaşım Master Planı çalışmasında sona gelindiğini duyurdu.

Başkan Dökmeci, söz konusu planın yaklaşık bir yıl süren kapsamlı bir çalışma olduğunu belirterek, toplu taşıma hatları, sefer sayıları ve süreleri, vatandaşların ulaşım alışkanlıkları, durak sayıları ile otopark sorunlarının detaylı şekilde ele alındığını ifade etti.

Ulaşım Master Planı’nın şu anda belediye ekipleri tarafından incelendiğini aktaran Dökmeci, “Plan tamamlandı. Şu an ekiplerimiz çalışmayı gözden geçiriyor. Uygun olmayan ya da revize edilmesi gereken bir kısım olup olmadığı tespit edilecek. Buna göre Kozlu’da ulaşımda ne uygulanacaksa netleşmiş olacak” dedi.

Başkan Dökmeci, plan kapsamında yapılan çalışmaların matematiksel analizlere dayandığını vurgulayarak, durak yerleri, durak sayıları ve otobüs güzergâhlarına ilişkin sıkça dile getirilen eleştirilerin bilimsel verilerle değerlendirildiğini söyledi.

Dökmeci, “Otobüsler nerede durmalı, durak sayısı fazla mı gibi konular sürekli gündeme geliyor. Bu planla tüm bu başlıklar bilimsel ve matematiksel analizlerle ele alındı. Sonuçların Kozlu için faydalı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ulaşım Master Planı’nın uygulanmasıyla birlikte ilçede toplu taşıma hizmetlerinin daha düzenli ve verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Feci olay... Trenin çarptığı araç sürücüsü öldü...

2

KADİR ÇETİN'İN YENİ YIL MESAJI

3

TURAN EMEKSİZ'İN YENİ YIL MESAJI

4

ÖZER BEYAZYÜZ'ÜN YENİ YIL MESAJI

5

MUSTAFA BAYKAN'IN YENİ YIL MESAJI