Kozlulu muhtarlar günlerini kutladı…

Kozlulu muhtarlar günlerini kutladı…

KOZLU 19.10.2024 12:53:00 0
Kozlulu muhtarlar günlerini kutladı…

19 Ekim Muhtarlar Günü, Kozlu İlçesinde de törenle kutlandı.

Kozlu Belediyesi Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına, Kozlu Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Yılmaz’ın çelenk sunumuyla başlayan törende, 1 dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız söylendi.

Kozlu İlçesi Esenköy Mahallesi Muhtarı Armağan Yılmaz ise günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Muhtar Yılmaz konuşmasında; “1829 yılından günümüze aktarılmış köklü geçmişiyle demokrasinin ilk adımı, vatandaşlarımızın çaldığı ilk kapı olan muhtarlık; yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti amblemi altına girmeden mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilirler. Muhtarlar görev yaptığı yerlerde kanaat önderleri, fedakar, çalışkan, tarafsız, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. 

Muhtarlar görev yaptığı mahalle ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynamaktadırlar. Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda görev yaptıkları yerlerde özellikle de, engelli, yaşlış, bakıma muhtaç, hasta, dar gelirli ve dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında devletimizin himayelerinde huzur ve refah ortamı içerisinde yaşamasında büyük bir sorumlulukta taşımaktadır. Bu sorumluluğu yerine getirirken bizlere yardımlarını esirgemeyen tüm yetkililere de teşekkür ederiz.

Ayriyeten vatandaşlarımızın düğün, dernek ve cenazelerinde kısacası üzüntülerinde ve sevinçlerinde yanlarında olmaya çalışırız.

Cumhurbaşkanımız şahsi manevilerinde göstermiş olduğu ehemmiyetle devletimiz, muhtarların özlük hakları başta olmak üzere çalışma usullerinde yaptığı iyileştirmelerde muhtarlık müessesesinin saygınlığı ve itibarı daha da artmıştır. 

Bir kadın muhtar olarak ilk kadın muhtarımızı da söylemeden geçemeyeceğim. Evet, ilk kadın muhtarımız Aydın İlimizin Çine İlçesinde 12 Kasım 1923 yılında Gül Esin Hanım seçilmiştir. Bu sevile ile kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bizlerde görev süremizce İnşallah güzel çalışmaların yapılmasına vesile oluruz. 

Bu duygu ve düşüncelerimle başta Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra vatan toprakları için şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yaşayan gazilerimizin ömürleri uzun olsun. Görevleri başında vefat eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diler, görev yapan muhtarlarımıza çalışmalarında üstün başarılar dilerim. 

19 Ekim Muhtar Günü dolayısıyla bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şahsım ve Kozlu Muhtarlar Derneği olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törene; Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ali Duyar, CHP Kozlu İlçe Başkan Yardımcısı Deniz Haşhaş, MHP Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, Kozlu İlçe Karakol Komutanı Astsubay Aslı Yılmaz, Kozlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdulkadir Özdemir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Fatih Durukan, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kozlu İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Kozlu Belediye Meclis Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı. 


Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Erdemir’den yeşil çelik için dev adım

2

TTK Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yılmaz, Çınar Gazetesi’ni ziyaret etti

3

Sedat Güngör, Çınar’ı ziyaret etti

4

Duyar, Dökmeci’ye verdi-veriştirdi… Hizmet etmek yerine her gün ağlıyorsunuz…

5

MHP’li Atakan Çiçek görevi kabul etmedi