Maden işçileri gözaltına alındı… Yavuzyılmaz yalnız bırakmadı…

Maden işçileri gözaltına alındı… Yavuzyılmaz yalnız bırakmadı…

GÜNDEM 16.10.2024 10:58:00 0
Maden işçileri gözaltına alındı… Yavuzyılmaz yalnız bırakmadı…

Ankara’daki Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerine gece yarısı polis müdahale etti. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) önlemlerinin alınması ve ücretlerin artırılması talebiyle iki gündür açlık grevinde olan 37 madenci, ani bir polis operasyonuyla gözaltına alındı. O anlarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da madencilerin yanında yer aldı ve destek verdi.

Fernas işçilerinin yalın ayak Soma’dan Ankara’ya, milletin Meclisi'ne gelerek seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Yavuzyılmaz, “Sırf hükümetin keyfi kaçıyor diye gözaltına alınmaları kabul edilemez,” diyerek duruma tepki gösterdi. Madencilerin yalnızca Anayasal haklarını talep ettiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı, “Madencilerimizin tamamı özgür bırakılana kadar buradayız! Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyişimizi sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı.

Yavuzyılmaz, işçilerin gözaltına alınma süreciyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu arkadaşlarımız terörist değil, vatan haini değil; tek bir siyasi partiye üye bile değiller. Sadece ekmeklerinin peşinde olan madenciler. Yarın bir deprem olsa, siz enkaz altında kalsanız, sizi kurtaracak kahramanlar onlar. Kaç gündür bu parkta barışçıl bir şekilde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bugün neyi farklı yaptılar da gece vakti gözaltına alındılar? Hak arayışında olan madencilerin sırf hükümetin keyfini kaçırıyor diye gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Bu durum, toplum vicdanını yaralayan bir hadisedir. Talimatı verenler büyük bir ayıp etmişlerdir."

Yavuzyılmaz, AK Parti’nin bir kez daha hakkını arayan emekçileri kolluk güçleriyle karşı karşıya getirdiğini de belirterek, “Madencilerimiz sağduyulu davranmasa olaylar çok daha fazla büyüyebilirdi. Biz, madencilerimizin hak arayışının sonuçlanmasını istiyoruz. Ancak bazı kesimler, kendi lüks ve konfor alanlarında bu çığlığı duymazdan gelmeye devam ediyor. Geceden beri madencilerimizle birlikteyiz. Saat 07.30 itibarıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri devam eden 15 madencimiz bulunuyor. Fernas madencilerinin açlık grevi sürüyor. Onları, çıplak ayaklarıyla çıktıkları bu hak arayış yolunda yalnız bırakmayacağız,” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor