Mantardan zehirlenen yaşlı kadın Ankara’ya sevk edildi

Mantardan zehirlenen yaşlı kadın Ankara’ya sevk edildi

ALAPLI 26.02.2026 14:35:00 0
Mantardan zehirlenen yaşlı kadın Ankara’ya sevk edildi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, yaz aylarında dondurucuya attığı mantarları tükettikten sonra fenalaşan 70 yaşındaki kadın, durumu ağırlaşınca Ankara’ya sevk edildi.

Olay, Alaplı ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 70 yaşındaki Günnar B., geçtiğimiz yaz mevsiminde semt pazarından satın alarak dondurucuda muhafaza ettiği mantarları pişirip yedi. Bir süre sonra mide bulantısı ve halsizlik şikayetleriyle fenalaşan yaşlı kadın, yakınları tarafından vakit kaybedilmeden Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Alaplı Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun kritik olduğu belirlenen Günnar B., ileri tetkik ve tedavi için Karadeniz Ereğli’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Buradaki doktorların değerlendirmesi sonucu, hayati tehlikesi bulunan hasta, Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne nakledilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Yetkililer, mantar zehirlenmelerinin sadece doğadan toplanan yabani mantarlarla sınırlı olmadığını hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu. Özellikle dondurucuda uzun süre bekletilen veya uygun koşullarda saklanmayan mantarların toksin üretebileceğine dikkat çeken uzmanlar, kaynağı bilinmeyen ve tazeliğini yitirmiş ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Günnar B.’nin tedavisinin Ankara’da sürdüğü öğrenildi.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Kozlu’da freni boşalan araç takla attı… Genç kadın mühendis yaralandı…

2

Bakan Bayraktar, Kozlu'da madenciyle iftar yaptı... Üretim için tedbirler alıyoruz...

3

Kozlululara müjde... Üst yol dolmuş hattında kısıtlama kaldırıldı...

4

Zonguldak'ta acı olay... Arkadaşını kurtarmak isterken canından oldu

5

Feci kaza... 4'ü ağır 5 yaralı...