Tarih: 16.04.2025 14:32

MTA 21. Dönem TİS 3. Oturumu yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında sürdürülen 21’inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin üçüncü oturumu 15 Mart 2025 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Üçüncü  oturumuna; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, MTA Genel Müdür Yardımcısı Ercan Demiryürek, Personel Daire Başkanı Hüseyin Aslan, İşçi Şube Müdürü Veli Tırınoğlu, TÜHİS Uzmanları Ahmet Karaderili ve Esra Yenidünya, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, MTA Şube Başkanı Tarkan Bor, Şube Sekreteri Erhan Şahin, Şube Mali Sekreteri Tuncay Aksoy, Şube Teşkilat Sekreteri Aslan Güngör, GMİS TİS Uzmanı Sait Cinbir katıldı.

MTA 21'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi Toplantısı'nın üçüncü oturumunda idari içerikli 5 madde kabul edildi. 3 oturum sonunda kabul edilen madde sayısı 63 oldu.

82 asıl, 2 geçici, 3 ek maddeden oluşan MTA 21’inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağı ile ilgili dördüncü oturum, daha sonra belirlenecek tarihte yine Ankara’da gerçekleştirilecek.

ÜCRETLERLE İLGİLİ MADDELER KAMU SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE PROKOLÜNÜN ARDINDAN ELE ALINACAK

GMİS ile TÜHİS arasında idari maddeler üzerindeki görüşmeler sürerken ücretler ve sosyal haklarla ilgili maddeler, Hükümet ile TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu arasında görüşme süreci devam eden Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün imzalanmasının ardından ele alınacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —