Nazım Akdemir, GMİS'in Efsanevi Lideri Şemsi Denizer’i andı

Nazım Akdemir, GMİS'in Efsanevi Lideri Şemsi Denizer’i andı

ZONGULDAK 6.08.2025 11:24:00 0
Nazım Akdemir, GMİS

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinden yetişen Jeoloji Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Nazım Akdemir, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) efsanevi Genel Başkanı Şemsi Denizer’i vefat yıl dönümünde unutmadı.

Denizer’in emek mücadelesine katkılarının altını çizen Akdemir, yayımladığı anma mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, emek mücadelesinin onurlu yüzü, Zonguldaklı madencilerin gür sesi, cesur yürekli sendikacı Şemsi Denizer’i aramızdan ayrılışının yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Emek ve alın teri için verdiği mücadeleyle bizlere yol gösteren Denizer, 1991 Büyük Madenci Yürüyüşü’nün öncüsü olarak sadece Zonguldak’ın değil, Türkiye işçi tarihinin unutulmaz liderlerinden biri olmuştur. Onun mücadelesi, hala yüreğimizde, hafızamızda ve vicdanlarımızda yaşamaya devam ediyor. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."

1991 yılında gerçekleştirilen ve Türkiye işçi hareketine damga vuran Büyük Madenci Yürüyüşü ile hafızalara kazınan Şemsi Denizer, özellikle madencilerin hak arama mücadelesinde sergilediği duruşla geniş kitlelerin takdirini kazanmıştı.

 

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Komşu ilde yangın! Şiddetli rüzgarla büyüyor..

2

Devrek’te silahlar patladı… Yaralı var...

3

Minik Eymen yaşama tutunamadı…

4

Kozlu'da olay... Otomobillerin üzerine ağaç devrildi...

5

Kozlu Sahil Yolunda feci kaza: Otomobil takla attı...