Şehit annesinin acısı dinmiyor!

Kozlulu Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in ismi, Erdemir Anadolu Lisesi’nde adına açılan kütüphanede ölümsüzleşti

ZONGULDAK 25.04.2024 17:19:00 0
Şehit annesinin acısı dinmiyor!

 

 

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, 2023 yılında bölücü hainlerin açtığı taciz ateşi sonucunda şehit düşen Kozlulu Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in ismi Erdemir Anadolu Lisesi’nde adına oluşturulan kütüphanede ölümsüzleştirildi. Şehit oğlunun isminin verildiği kütüphanenin açılışında anne Yasemin Sezer gözyaşlarına boğuldu.

Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel’in, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in ismini yaşatmak için başlattığı kampanyaya ülkenin dört bir yanından kitap bağışı yağdı. Toplanan kitaplardan oluşturulan Şehit Mustafa Sezer Kütüphanesi protokol üyeleri ile şehit Mustafa Sezer’in ailesinin katıldığı törenle açıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer Kütüphanesi’nin açılışına; Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, babası Mehmet Emin Sezer, kardeşleri Kerim ve Yakup Sezer, eşi Aleyna Sezer ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer Kütüphanesi’nin Kurucusu Merve Cinel yaptığı açılış konuşmasında; “Yarınlar var olsun diye, yarınlarından vazgeçen yiğitler. 

Güneş doğsun, bayrak dalgalansın diye canlarından vazgeçtiler.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdat inerek öpse, o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi.

Bedrin aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.

Şehidimiz Mustafa Sezer, 1995 yılında Zonguldak Kozlu’da doğdu. Öğrenim hayatını Kozlu İlkokulu ve ardından Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Görevine 2016 yılında başlayan Mustafa Sezer, evli ve bir çocuk babasıydı.

Şehit Mustafa Sezer, 9 Ağustos 2023 tarihinde vatan borcuna canını, hayallerini feda etti. Şehitliğine olan sevdası önce duaya, sonra kaderine dönüştü.  Adanmış bir ömrün nasibi ile çıktığı bu yolculuğunda, şehadetle onurlandırıldı. Her şey vatan için, her şey bayrak için diyerek, bizlere daha iyi gelecek bırakmak için geçti bu topraklardan. Cesaretinin değdiği her toprak zerresini, bizlere nice yiğitlerimiz gibi miras bıraktı. 

Cefa bizden uzak dursun, bizlerin hikayeleri yaşasın diye, onun hikayesi yarım kaldı. Bayrağa kan, hilale de yıldız oldu.

Ancak şehidimiz öldü sanmayın diridir; O yine dağların eşsiz eridir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Hayatta en hakiki ilim mürşittir’’ felsefesiyle çıktığım bu yolda Şehidimiz Mustafa Sezer’in ismini okulumuzda, çocuklarımız kütüphanemize gelip okuyarak aydınlansınlar hem de vatanı için gencecik yiğitlerimizin şehadete nasıl koştuklarını,  geleceklerini hiç düşünmeden, ölürsem şehit kalırsam gazi diyerek, çıktıkları bu şehadet yolculuğunda ömürlerini nasıl feda ettiklerini görmelerine ve şehidimizin isminin, nesiller boyu yaşamasına vesile olmak istedik. 

Mustafa Sezer gibi nice kahramanlarımızın yetiştiği bu topraklarda bizler, daima emin adımlarla ilerlemeli, güçlü olmalıyız. Bilgi güçtür, daha güçlü olmak için bilgiye ulaşmalı, daima okumalıyız. Bu projede öğrencilerimizin kitaplar ile dostluk kurmalarına ve şehidimizin ismine minnet ve vefa duygularını daima diri tutmalarına vesile olmak istedik. 

Geleceğimize ışık tutan en önemli kaynaklarımız kitaplardır. Kütüphaneler ise ilim ve bilim yuvalarının kalbidir. Nasılsa kalp atmadan insan ömrü yaşam bulmazsa, kütüphanelerimiz de olmadan, ilim ve bilim yuvaları geleceğe ışık tutmaktan geri kalır. Bizler tam da okulumuzun kalbinde, şehidimizin ismini yaşatmak istedik.  Biz şehidimizi kalbimize gömdük, bütün şehitlerimiz daima kalbimizdeler.

Şehidimiz Mustafa Sezer ve binlerce yiğit bizlere vatanımızı bıraktı, bizde onlara vefamızı bırakacağız, isimlerini daima yaşatacağız. 

Ülkemiz için can verdiğiniz topraklar şahidinizdir, sizler şehit, sizler hak yolcularısınız. Sizleri unutmadık, Türk gençleri olarak unutturmayacağız. Vatan sağ olsun. Yarınlarımız için bugünlerini feda eden tüm kahramanlarımıza minnetle” ifadelerini kullandı.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda eden Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Vali Yardımcısı Mehmet Türk, şehidimizin anne ve babasına plaket takdim etti.

Konuşmaların ve plaket takdiminin ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Sezer Kütüphanesi protokol üyeleri ve şehit ailesi tarafından gezildi.

Şehit oğlu Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer Kütüphanesi’ni gezdiği sırada duygulanan anne Yasemin Sezer gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne Yasemin Sezer’i, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç’ın eşi Esin Yalınkılıç teselli etmeye çalıştı.

 

 


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

CHP’de Tolga Gören bombası...

1

Devrek’te dönüşüm enerjiyle başlayacak

2

Rektör Özölçer Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarına katıldı

3

ZBEÜ’li Topaloğlu ‘En İyi Doktora Tezi’ ödülü aldı

4

Maden ocağında göçük… 1 ölü, 1 yaralı…

5

Kozlu Fest için tüm önlemler alındı… Rahatsız etmeye değil, eğlendirmeye geliyorlar…