Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yapılan sokak hayvanları barınağının ardından, Zonguldak merkezde de iki yeni barınak inşa edilmeye başlandı. Köroğlu Köyü'nde yapımı süren barınakların bayramdan sonra hizmete gireceğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Karayılmaz, İçişleri Bakanı'nın talimatıyla geçen hafta gerçekleştirilen toplantının ardından başıboş sokak hayvanları konusunda ciddi bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Bu konuda gerekli yasal önlemler de alınıyor. Çaycuma ilçemizde Çaycuma Belediyesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde yaptığımız barınaktan sonra şimdi de Köylere Hizmet Götürme Birliği iş birliğiyle Zonguldak merkezde bir barınak inşa etmeye başlamıştık. Bugün ise merkezde geçici bir toplanma merkezi oluşturmak için çalışmalarımızı Özel İdare olarak sürdürüyoruz." dedi.
Barınakların kısa süre içinde tamamlanacağını belirten Karayılmaz, "Bayramdan sonra birkaç hafta içinde başıboş sokak hayvanlarını bu merkezlerde misafir etmeyi planlıyoruz. Onların yaşam alanlarını geniş tutarak, mümkün olduğunca rahat bir ortam sunmayı hedefliyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte bu sorunu kalıcı şekilde çözmeyi amaçlıyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.