Tarih: 09.10.2024 12:14

TBMM önünde İsrail’e tepki gösterdiler

Facebook Twitter Linked-in

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde düzenledikleri basın toplantısında İsrail’in saldırılarına yönelik sert açıklamalarda bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Ortadoğu’daki kriz ve İsrail’in saldırıları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Basın açıklamasına, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu üyeleri ile Meclis’te temsil edilen çeşitli siyasi partilerin milletvekilleri de katıldı. Ayrıca, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt da etkinlikte yer aldı.

Turan, Ortadoğu’daki gerilime dikkat çekerek şunları ifade etti: “Meğer 100 yılın projesi 50 binden fazla insanın katledilmesiymiş. ABD ve koalisyon güçleri, Filistin’i daha çabuk yerle bir etmeleri için terör devletine destek verdi. Ortadoğu’daki bu ateş bir an önce söndürülmeli, azgın işgalciler durdurulmalıdır. Eğer bu yapılmazsa, Ortadoğu’daki ateş tüm dünyayı yakacaktır. Katiller sanık sandalyesinde olacakken, kongre salonlarında hayâsızca alkışlanıyor.”

Bu açıklamayla Turan, uluslararası toplumun İsrail’in saldırılarına karşı daha etkili ve acil adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —