Zonguldak İl Özel İdaresi’ne makine ve araç alınacak

Zonguldak İl Özel İdaresi’ne makine ve araç alınacak

ZONGULDAK 9.04.2025 15:03:00 0
Zonguldak İl Özel İdaresi’ne makine ve araç alınacak

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkan Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirdiği Nisan/2025 dönemi üçüncü birleşiminde, İl Özel İdaresi’nin araç ve makine ihtiyacını karşılamak amacıyla 143 milyonluk kredi talebi üyeler tarafından oybirliğiyle kabul edildi.  

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, üyelerine yaptığı bilgilendirmede önemli açıklamalarda bulundu. Karaveli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la yaptığı görüşmede İl Özel İdaresi için 143 milyon lira kredi verileceğini açıkladı. Karaveli, bu kredi ile 6 yeni greyder ve kamyon alınacağını belirtti. Ayrıca, bakanlığın 3 milyon lira katkısı ile cenaze aracı da temin edileceği ifade edildi.

Meclis Başkanı, İl Özel İdaresi’nin mevcut 33 adet Mercedes kamyon sayısını 50’ye çıkaracaklarını vurguladı. "Her bir kamyonun kapasitesini 25 ton ile çarptığımızda, tek seferde 1000 tonluk asfalt taşıma kapasitesine sahip olacağız," diyen Karaveli, bu adımın ildeki altyapı çalışmalarını büyük ölçüde hızlandıracağını belirtti.

CHP’Lİ GÜNDOĞDU, VİDANJÖR İSTEDİ

CHP’li Üye Kenan Gündoğdu teklifle ilgili söz alarak yaptığı konuşmada; “Zonguldak’ın nüfus yoğunluğu açısında en kalabalık ilçeleri olan Kdz. Ereğli ve Alaplı’da ciddi bir vidanjör sorunu vardır. Köylerimizdeki vatandaşlarımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit eden sorunun çözümü için her iki ilçemize sabit olarak vidanjör tahsis edilmesini talep ediyorum” dedi.

Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanındaki köy yollarının yapım, bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere yeni iş makineleri ve araçların alınması için gerekli 143 milyon liralık ödeneğin sağlanabilmesi amacıyla İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden kredi kullanılmasını oybirliğiyle onayladı. Ayrıca, Genel Sekreter Ahmet Güral Karayılmaz’a, kredi çekme yetkisi verildi.

 

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Zonguldak'ta Belediye Başkanı gözaltına alındı...

2

Çağlayan: SGK binası Ağustos’ta tamamlanacak...

3

Kozlu'da dolu yağıyor...

4

Kozlu'da yangın çıktı...

5

MURAT KURAL'IN BAYRAM MESAJI...