Zonguldak Limanı temizlenmeyi bekliyor

Zonguldak Limanı temizlenmeyi bekliyor

ZONGULDAK 9.10.2024 14:32:00 0
Zonguldak Limanı temizlenmeyi bekliyor

Zonguldak’ta, geçtiğimiz hafta başında etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına, limanı ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya bıraktı. Son günlerdeki olumsuz hava koşulları sonucunda, Zonguldak Limanı çöp ve pet şişelerle dolarken, bu durum hem balıkçıları hem de bölge halkını rahatsız etmeye başladı.

Kentte etkili olan yağışlar, su seviyesinin yükselmesine ve dalgaların şiddetlenmesine yol açtı. Fırtına ile birlikte gelen bu durum, limanın temizliğinin yapılmamasını beraberinde getirdi. Limon içerisinde biriken atıklar, bölgedeki tekne trafiğini olumsuz etkileyerek, balıkçıların avlanma faaliyetlerini de zorlaştırıyor. Özellikle küçük tekneler, su yüzeyinde biriken çöpler nedeniyle limandan çıkmakta güçlük çekiyor.

Bölge sakinleri, yaşanan bu duruma tepki göstererek yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, Zonguldak Limanı’nın temizlenmesi ve düzenli bakımının yapılması gerektiğini vurguladı. Limanın temizlenmemesi, hem kötü bir görüntü oluşturuyor hem de çevre kirliliğini artırarak deniz ekosistemine zarar veriyor. Zonguldak halkı, atıkların toplanması için gerekli adımların atılmasını bekliyor.

Zonguldak Belediyesi’nin, temizlik çalışmaları için gerekli planlamaları yaptığı ancak henüz uygulamaya geçmediği öğrenildi. Yetkililerin, deniz temizliği konusunda daha aktif rol alması gerektiği, bölgedeki sivil toplum kuruluşları tarafından da dile getiriliyor.

Çevreciler, limanın temizlenmesinin yanı sıra, önümüzdeki dönemde benzer olayların yaşanmaması için düzenli olarak denetimlerin yapılması gerektiğini savunuyor. Zonguldak Limanı'nın çevre kirliliği ile ilgili sorunların çözülmesi, hem deniz canlılarının sağlığı hem de bölge turizmi açısından büyük önem taşıyor.

Yetkililerin, Zonguldak Limanı'ndaki temizlik çalışmalarına hız vermesi ve bu tür durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alması bekleniyor.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Bakan Bayraktar, Kozlu'da madenciyle iftar yaptı... Üretim için tedbirler alıyoruz...

2

Kozlululara müjde... Üst yol dolmuş hattında kısıtlama kaldırıldı...

3

Zonguldak'ta acı olay... Arkadaşını kurtarmak isterken canından oldu

4

Feci kaza... 4'ü ağır 5 yaralı...

5

Zonguldak’ta 3. Kattan Atlayan Şahıs Ağır Yaralandı