Zonguldak’ın Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, Kurban Bayramı’nda yaklaşık 200 aileye et yardımı yapacaklarını açıkladı. Arslantürk, geleneksel hâle getirdikleri bu yardımı bu yıl da sürdüreceklerini belirterek, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.
Muhtar Arslantürk, yılda sadece bir kez et yiyebilen aileleri tespit ettiklerini ve bu ailelere ulaşabilmek için başvuruları toplamaya başladıklarını söyledi. Yardım yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Arslantürk, sadece et değil; ekmek, pirinç ve yağ gibi temel ihtiyaç malzemelerini de ulaştırmayı planladıklarını dile getirdi.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Soğuksu bölgesinde bir buzhanede etlerin toplanacağını aktaran Arslantürk, şu bilgileri verdi:
“Bu işi artık geleneksel hâle getirdik. Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı’nın ilk günü etleri toplayacağız. Bir gün dinlendirdikten sonra, kasaplarımız ve ekip arkadaşlarımızla etleri ayıracağız. Kullanılamayacak veya çok kemikli kısımları ayırarak, her aileye en az 3 ila 4 kilo arasında et ulaştırmak istiyoruz. Bu yıl daha verimli bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”
Hayırseverlere çağrıda bulunan Arslantürk, kurban etlerini nereye vereceğini bilemeyen vatandaşların, bağışlarını kendilerine ulaştırabileceklerini söyledi. Soğuksu bölgesinde araç tahsis ettiklerini, çok uzak olmayan noktalardan etleri kendilerinin de alabileceğini ifade etti.
“Havanın sıcak olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle etleri fazla bekletemeyeceğiz. Birinci gün toplama ve ayırma işlemi yapılacak, ikinci gün ise tencereye girecek şekilde hazırlanarak ailelere ulaştırılacak. Etin yanı sıra, hayırseverlerden ekmek, pirinç, ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerini de kabul ediyoruz. İki yıl önce bu şekilde geniş kapsamlı bir dağıtım yapmıştık. Bu yıl da aynı şekilde destek bekliyoruz.”
Kurban Bayramı’na yaklaşık 35-40 gün kaldığını hatırlatan Arslantürk, “Allah herkesin kurbanını kabul etsin. Hayırsever vatandaşlarımızı ve bağışlarını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.