GÜLSEHER CİNAL


BU KADAR UCUZ MU?

BU KADAR UCUZ MU?


 

Ülkenin dört bir yanından gelen kadın cinayetleri haberleri her geçen gün artıyor.
İçimizi en acıtan yanı ise saçma sapan itham ve bahanelerle canice işlenen cinayetlere kılıf uydurularak cezalarda indirim yapılması.
Bir kadın, bırakın kadını bir insan böyle bir sonu hak etmek için ne yapmış olabilir.
Vahşice duygularla işlenen canice cinayetlere indirim ne demek?
Öldümden kılpayı kurtulup hayatını yaşadığı dehşetin izleriyle geçirmek zorunda kalan kadınların, sakat kalanlar, travmalarıyla hayatına devam etmeye çalışan kadınlar ve kadınlarımıza bunları reva görenlerin ellerini kollarını sallayarak gezdikleri bir dünya istemiyoruz.
Bir kadın olarak ve anne olarak içimizi yakan bu düzenin artık durmasını istiyoruz.
Arkamıza bakarak yürümek istemiyoruz…
İçimizi yakan ‘İYİ HAL’ ve ‘HAKSIZ TAHRİK’ nasıl bir iyi hal ve tahrikse o…
Yine katledilen kadınlar suçlu tahrik ibaresine göre, hep kadınlarımız mı suçlu?
Caniler iyi hal sergiliyor kadınlar tahrik ediyor öyle mi?
İşte o indirimlerden yararlanan ve vahşete kurban verdiğimiz yüzlerce kadınımızdan birkaçını sizlerle paylaşmak ve yorumu size bırakmak istiyorum…
İşte o kadınlarımızdan bazıları ve canilerin aldıkları indirimli cezalar;
17 yaşındaki Gizem C, E. Y tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen E. Y’a “iyi hal” ve “haksız tahrik” indirimleri uygulayarak, 20 yıl hapis cezası verdi. Karar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıklandı.
***     ***        ***    ***    ***
19 yaşında ve 4,5 aylık hamile olan Burcu Ç, evli olduğu M. Ç tarafından silahla ateş edilerek öldürüldü. Mahkeme, M. Ç’nin “hamile eşini öldürmek” suçundan aldığı ağırlaştırılmış müebbet cezasını “haksız tahrik ve iyi hal” gerekçeleriyle 18 yıl 4 aya düşürdü.
***     ***        ***    ***    ***
24 yaşındaki Hanife B, evli olduğu M. B tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Mahkeme, M B’i  “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza “haksız tahrik indirimi” ile 24 yıla, “iyi hal” indirimi ile de 20 yıla düşürüldü.
***     ***        ***    ***    ***
25 yaşındaki Seher Ç, ayrılmak istediği C. Ç tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme “haksız tahrik” indirimi uyguladı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 22 yıla düştü.
***     ***        ***    ***    ***
26 yaşındaki Sedef B, evli olduğu L. S. B tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Mahkeme, müebbet hapis cezasını “tahrik” indirimi yaparak 24 yıla düşürdü.
***     ***        ***    ***    ***
33 yaşındaki Hatice K, evlilik teklifini reddettiği O. M tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, “bıçakla insan öldürmek” suçundan önce müebbet hapse mahkûm edilen M’in cezasını, “suçu ağır tahrik altında işlediği” ve “pişmanlık duyduğu” gerekçesiyle 22 yıla indirdi.
***     ***        ***    ***    ***
45 yaşındaki iki çocuk annesi Ayşe Tuba A, eskiden evli olduğu Y. Ö tarafından satırla öldürüldü. Y.Ö “canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme “haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme” gerekçesiyle 24 yıla düşürüldü.
Yorum sizin!