GÜLSEHER CİNAL


CANİLER…

CANİLER…


 

Türkiye gündemine damgasını vuran ve içimizi yakan yeni doğan çetesi gözünü dünyaya yeni açan bebeklerimizi katletmişler.
Üç kuruş para için bebekleri katleden caniler yakalandı.
Tek istediğimiz adaletin yerini bulması ve dünyaya yeni gözünü açan bebeklerimizin üç kuruş için hayatını karartan bu canilerin gün yüzünü görmemeleri, kim ya da kimler sorumluysa cezalarını çekmeleri.
Belki giden canlar geri gelmeyecek ama o canilerde cezalarını çekecek.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesine karşı yürütülen operasyonun detaylarını anlattı.
"Çeteyi biz çökerttik, çünkü bu acıyı yüreğimizde hissettik." diyen Memişoğlu, polis ekipleriyle hastanelere gizli operasyon düzenlendiğini söyledi.
Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik. Bebeklerin canlarını hiçe sayan bir çeteden bahsediyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyoruz bunları. Bu Yenidoğan Çetesi'yle ilgili 2023 Mart sonu gibi ihbar geliyor. Bizim ekiplerimiz ilgili sağlık yerlerine gidip denetliyorlar. Net bir delil bulamıyorlar ama burada bir sıkıntı var diye bana geliyorlar. İstanbul Emniyeti Mali Büro ekibinden bir arkadaşımızı çağırdık. Ben bizzat kendi avukatım, ben, mali şubeden arkadaş ve rahmetli olan bir yardımcımla 4 arkadaş oturduk ve bunu çok gizli bir takiple ancak bulabiliriz dedik.
Öncelikle bebekleri daha çok hastanede tutuyorlar, 112 ekipleri daha çok buraya nakil yapıyor diye gözetime aldık.
Bir tane CİMER başvurusuyla çeteyi çökerttik. İnsanlarımız bize güvensinler, her türlü şikayeti değerlendiriyoruz.
Kimsenin gözünün yaşına bakmadık bakmayacağız. 10 hastaneyi kapattık bugün. Böyle canileri yakalarsak, içimizdeki çürük elmaları ayırmaya devam edeceğiz, buna gücümüz yeter. Bu devletimizin gücünü gösterir. 3 bakanlığın mükemmel çalışmasıyla gerçekleştirdiğimiz bir operasyon. İddianamesi bitmiş, artık adli süreci olan bir olay. Bütün zanlılar cezasını çekecek” ifadeleriyle çeteyi çökertme sürecini anlattı.
Çocuk istismarı ve cinayetleri son yıllarda tırmanışa geçti.
Çocukların cinsel istismarı suçu dosya sayıları 2015 yılından bu yana ikiye katlandı. 2015 yılından sonra çocukların cinsel istismarı suçu korkunç bir şekilde arttı. Öyle ki 2015 yılında çocukların cinsel istismarı suçu 100 iken, 2016'da 116, 2017'de 129, 2018'de 167, 2019'da 183, 2020 yılında 136, 2021'de 179, 2022'de 2019 ve son olarak istatistiği açıklanan 2023 yılında ise 194'e çıktı. İkiye katlanan veriler kan dondurdu.
Bakanlık verilerinde 2023 yılında çocukların cinsel istismarı suçu ile ilgili dosya sayısı 66 bin 138 oldu. Dosyaların 25 bin 425'inin ise bir önceki yıldan devreden dosyalar olduğu belirtildi. 2023 yılı içerisinde de bu suçtan dolayı açılan dosya sayısı 40 bin 713 oldu.
Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar türünde çocukların cinsel istismarı suçlarında 2023 yılında 14 bin 919 dosya karara bağlandı. Bu dosyalardan 6 bin 656'sında mahkumiyet kararı çıktı. 6 bin 211 dosyada ise beraat kararları verildi. Verilere göre 342 dosyada hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve 1710 dosyada da diğer kararlar uygulandı.
Ülkemizde durum ne yazık ki bu şekilde, emniyet güçleri ile toplum kenetlenerek bu gidişe dur diyebilecek miyiz?